Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від автентики до модерну

9 березня у Будинку актора ансамбль «Дніпро» представить прем’єру «Борітеся — поборете!»
07 березня, 10:41
ФОТО З САЙТА АНСАМБЛЮ «ДНІПРО»

Артисти київського ансамблю «Дніпро» грають на сотні музичних інструментів — як суто народних, так і осучаснених! За більше як два десятиріччя цей колектив має у своєму творчому доробку чимало цікавих альбомів, в яких звучить українська традиційна і сучасна музика, пісня в авторських версіях та аранжуваннях, обрядові солоспіви, «вінок» лірично-романтичних і патріотичних композиції, а також танцювальні мелодії...

У програмі «Борітеся — поборете!» прозвучать пророчі слова   Тараса Григоровича Шевченка, які є символом боротьби українців за свободу і право гідно жити і творити на своїй рідній землі. Як розказав художній керівник ансамблю Любомир Матейко, у програмі прозвучить музика Лисенка, Мейтуса, Павліковського, Глушка, Білаша та народні пісні на поезію Кобзаря, зокрема із творів «Гайдамаки», «Причинна», «Невольник», «І виріс я на чужині», «І серце одпочине», «І мертвим, і живим, і ненародженим», «Думи мої, думи мої...» та ін.

На концерті виконуватимуть  вокально-оркестрову думу «Дніпрова сага». Музику написав композитор Володимир Павліковський, ідея і лібрето — Василь Вовкун, солістка — Олена Кулик (співачка з неповторним голосом).

До речі, у холі Будинку актора глядачі зможуть побачити унікальну виставку вишитих поезій на полотні Івана Рябчука «Вишитий Кобзар».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати