Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В планах – чотири прем’єри...

3 вересня виставою «У полоні пристрастей (Камінний господар)» Національний театр російської драми ім. Лесі Українки відкриває 95-й сезон
02 вересня, 09:45

Про настрій трупи та очікувані прем’єри «Дню» розповів генеральний директор — художній керівник колективу Михайло РЕЗНІКОВИЧ:

— Ми з нетерпінням чекали на відкриття сезону. Повірте, немає нічого гіршого для театру, аніж порожня глядацька зала! Не грати п’ять місяців — це свого роду анти-рекорд, в нашій практиці такої довготривалої перерви ще не було! Тож ми були змушені впродовж місяця (ранками та вечорами) окрім запланованих прем’єр репетирувати вистави поточного репертуару, адже карантин тривав половину (!) театрального сезону і акторам довелося чимало чого пригадати... Усе — задля того, аби зустріч із глядачами відбулася, щоб вистави пройшли на достойному рівні. Звичайно, артистам буде доволі незвично бачити напівпорожню залу, адже заповнити її нам дозволено лише на половину, проте, це перший але впевнений крок уперед. 

Ми також сподіваємося, що попри непрості часи, нам вдасться випустити вистави, робота над якими почалася ще в до карантинні часи.

Наразі, театр працює одночасно над низкою проєктів: п’єсою відомого сучасного американського драматурга Девіда Кристнера «Ці милі матусі», оригінальною композицією всесвітньо відомого режисера Йонаса Вайткуса за творами Володимира Маяковського «Тринадцятий апостол» в його ж постановці, комедією одного з засновників театру абсурду, класика французької драматургії Жоржа Фейдо «Дамський кравець» та італійською комедією Альдо Ніколаї «Генеральна репетиція».

24 і 26 вересня на Сцені під дахом покажемо ще одну прем’єру, над якою працюють Ірина Новак та Юрій Яковлєв «Про кохання. (Мої рідненькі)» — це історії з сімейного альбому...

Будемо сподіватися, що ситуація у країні і світі з пандемією коронавіоусу нарешті почне покращуватись, і прем’єри відбудуться і ми їх  зіграємо на аншлагах!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати