Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбудеться перший фестиваль перформансу

Із 5 по 8 липня арт-резиденцією Carbon стане 13 павільйон ВДНГ
05 липня, 10:28
ФОТО З САЙТА UFEST.IN.UA

Carbonarium — перший міжнародний фестиваль перформансу, який об’єднує митців із 10 країн та представників п’яти українських міст. Новий форум створений у співпраці з фестивалем Performensk. Упродовж чотирьох днів глядачі та учасники зможуть дослідити на власному досвіді базові перформативні мистецькі практики, повідомляє i-pro.kiev.ua. Головна тема — «Інтеграція», а мета — сформувати потужну міжнародну арт-спільноту, що підтримує експериментальні та міждисциплінарні проекти.

Програма складається з паралельних панелей: перформативної, освітньої, музичної, візуальної та кіно-відео, в межах яких заплановані колаборації між медіа-митцями, перформерами і музикантами. Також відбудуться три практичні лабораторії — дві присвячені перформативним практикам, а медіа-експериментальна лабораторія «Технології та творчість» досліджуватиме комбінацію перформативних практик із аудіовізуальним мистецтвом. Наприклад, 6 липня відбудеться Танцювальний перформанс «60 рухів, вдивляючись у майбутнє».

 — У цій роботі ми спробуємо дослідити зв’язок між архітектурою та тілом для того, щоб зрозуміти, як архітектура може впливати на людину, її ідентичність та патерни поведінки», — зазначають автори проекту.

7 липня організатори запросять гостей на бесіду з Антоном Овчiннiковим, автором проекту, співзасновником фестивалю Zelyonka Fest. У своїх виставах хореограф акцентує увагу на мінімалізмі та реалістичності фізичної дії. До речі, паралельно підчас головної програми відбуватиметься відео демонстрація авторів з усього світу.

За словами організаторів, локація представить різноманітні медіа-інсталяції, які доповнюватимуть аудіовізуальні перформанси підчас виступів музичних проектів увечері. 8 липня завершиться фест дискусією про майбутнє мистецтва перформансу в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати