Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прощання з «совком»

18 жовтня у Будинку офіцерів режисер Максим Голенко представить новинку, яку поставив за п’єсою Віктора Шендеровича
18 жовтня, 10:43
ФОТО НАДАНЕ «ДИКИМ ТЕАТРОМ»

Прем’єра відбулася у Харкові, де Максим Голенко, головний режисер «Дикого театру», поставив виставу «Homo Soveticus». Продюсером проекту виступив Михайло Бондаренко. Головним лейтмотивом версії п’єси «Потерпілий Гольдінер» Віктора Шендеровича є прощання з радянським минулим. За сюжетом дія відбувається на Брайтоні, де зустрілися колишні харків’яни — старий комуніст і молода американська учена.... Вульфа Гольдінера грає відомий актор Харківського театру ляльок ім.Афанасьєва В’ячеслав Гіндін, а в ролі Джейн Вотсон виступає актриса Ольга Жуковцова з Дніпра, яка запам’яталася глядачам за роллю помічниці міністра закордонних справ у серіалі «Слуга народу». До роботи у виставі також залучено музикантів з харківської групи «SHKLO» (вони написали та виконували музику, грали невеликі ролі та створювали всі шумові ефекти).

Крім Харкова, виставу «Homo Soveticus» уже показували у Дніпрі, а у середу її побачать кияни. За словами М.Голенка, на показ у нашу столицю повинен приїхати автор — Віктор Шендерович, а ще у планах митців гастролі до Ізраїлю та країн Балтії.

Наші театрали зможуть пригадати, що п’єсу В.Шендеровича «Потерпілий Гольдінер» ставив Ігор Славінський у Театрі «Актор», і вона йшла під назвою «Секс-символ із Брайтон Біч», де грали актори: Олександр Данильченко, Леся Островська та Стас Мельник. Нині у театралів є можливість порівняти два сценічні прочитання цього твору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати