Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парад вернісажів

13 вересня, 10:09
ОДНА З РОБІТ ВАСИЛЯ БАЖАЯ

У галереї «Щербенко Арт-Центр» презентували інсталяцію Марії Куликовської. Вона супроводжувалася авторським перформансом. Глядач побачив постмодерн у найвідвертішому прояві. Фактура цього твору була досить проста: величезний прямокутник насипаної на лінолеум землі, на якому лежала авторка в помаранчевій сукні і впродовж майже години плакала і кричала у вириту в землі лунку. Що це? Реквієм за померлими або малерівська «Пісня про землю», виконана на сучасний лад? Ця абстракція стала зворушливо-людяною і підказала кожному свої думки й асоціації...

Куратори виставки зазначили, що цей проект «мотивує глядача до інтуїтивно-емоційного способу знайомства з мистецтвом, оскільки не пропонує конкретного вербального маніфесту у вигляді назви або концепції».

Ще один вернісаж, представлений того вечора в тому ж дворику на Михайлівській, називався «Реплікація» (це слово краще за все перекласти як «копіювання»). Автор робіт — Василь Бажай. Художник володіє колоритом. Відтінки теплого моря, зеленого гаю — що може бути миліше оку? Концепція художника свідчить: основами його робіт є мистецтво, наука і філософія. Василь щедро наносить фарбу на свої полотна, дуже товстим, максимально виразним шаром.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати