Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ейфелева вежа на... даху

Кубинець креативно прикрасив свій будинок
12 серпня, 10:19

Копію Ейфелевої вежі у Гавані створив Хорхе Енріке Сальгадо (на фото автор арт-об’єкту позує біля свого твору). Він побудував  вежу на даху свого будинку в Гавані, Куба, і за словами майстра, його надихнула унікальна споруда є символом французької столиці, особливо якщо врахувати, що практично на всіх буклетах та листівках, присвячених Парижу, розміщені фото дітища Олександра Густава Ейфеля!

Сьогодні вже мало хто пам’ятає, що коли  31 березня 1889 року відбулося урочисте відкриття Ейфелевої вежі багато французів виступало проти зведення її в Парижі. Навіть після того, як проєкт був закінчений, влада мала намір знести його через 20 років!  Проблема полягала в тому, башта була не схожа ні на одне споруда того часу, і нагадувала скелет...Посипалися звинувачення архітектора у відсутності смаку. Але Ейфель пояснив, що даний пристрій конструкції виключно інженерними міркуваннями. Саме так він відповів журналістам у багато чисельних інтерв’ю — «Стійкість до вітру. Викривлені чотири зовнішні монумента конструкції — результат математичних розрахунків, не більше того».

Вежа миттєво завоювала карколомний успіх, і почала привертати натовпи туристів зі всього світу. Всі хотіли подивитися на Париж з висоти 300 метрів. За двадцятирічне перебування у власності вежа Ейфеля принесла йому чимале стан. Після того, як вежа була передана в розпорядження міської влади, вони й не подумали її демонтувати — вона користувалася занадто великою популярністю і приносила дохід, — нагадує  busines.in.ua. У наші дні вежу відвідало понад 250 мільйонів чоловік. Париж одержує гроші не тільки від продажу квитків туристам — сьогодні на Ейфелевій башті розміщуються два найвідоміших у всьому світі ресторану — Altitude 95 і Jules Verne, а також кілька кафе. Крім того, з Ейфелевої вежі ведеться трансляція цілого ряду телеканалів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати