Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польовий День подяки

У четвертий четвер листопада — улюблене свято американців
25 листопада, 12:14

День подяки — загальнонародна подія, котра єднає людей різного походження і статків. А ще самою своєю назвою відсилає до дорогоцінної чесноти — вдячності. Американці святкують День подяки, де б не перебували у цей час. От на фото, зробленому цього тижня, американські військові відзначають його на території військової бази США в іракському місті Кайяра, що на південь від Мосула.

В інтернеті дізнаємось, що коріння свята сягають 1621 року. Тоді пілігрими з Плімутської колонії зібрали перший врожай після голодної зими. Складний період колоністам допомогли пережити індіанці. На знак подяки пілігрими влаштували спільне з ними триденне святкування з молебнями і бенкетом. Перше офіційне відначення Дня подяки відбулось за президента США Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року. У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним.

Традиційно це сімейне свято, зазвичай його відзначають у колі близьких, за традиційним обідом. Головні страви на День подяки — фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цієї події в Америці зазвичай відгодовують велику кількість індиків, щоб кожна родина могла приготувати традиційну святкову страву. Але головне — не індичка і не пиріг. Люди святкують День подяки, роблячи добрі справи, допомагаючи нужденним. І, звісно, дякуючи тим, хто — далеко чи близько — їх підтримує та захищає.

ФОТО РЕЙТЕР

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати