Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українці мають захищати державу, функціонуванням якої вони задоволені – заява Української Ради Бізнесу

29 грудня, 16:36
Фото з фейсбук сторінки Генеральний штаб ЗСУ

Суттєві зміни суспільного договору, які передбачає законопроєкт №10378 щодо удосконалення мобілізації, мають супроводжуватись і змінами для державних інституцій, для всіх органів влади. Про це йдеться в заяві Української Ради Бізнесу (УРБ), оприлюдненій у четвер, 28 грудня.

Ефективна оборона держави у цей складний час - найвищий пріоритет, і для реалізації цієї мети має бути побудований інклюзивний діалог влади, бізнесу та громадянського суспільства, зазначають в УРБ.

«В той час, як все більше громадян захищатимуть країну, неприпустимою є подальша робота величезних «корупційних годівничок» для чиновників», - йдеться в документі.

«Через неефективну та корупційну роботу тільки трьох органів - Державної митної служби, Державної податкової служби, Бюро економічної безпеки - держава втрачає, ?за розрахунками експертів, 180-200 млрд гривень щороку (сірий імпорт, контрабанда, контрафакт, скрутки тощо), яких конче не вистачає армії; сотні мільярдів, які зараз розчиняються на офшорних рахунках чиновників-корупціонерів та їх партнерів», - переконані в УРБ.

«Український бізнес закликає разом із ухваленням оновленого законодавства про мобілізацію прийняти у першому кварталі 2024 року всі основні антикорупційні та інституційні зміни, які мінімізують корупцію у нашій державі: повне перезавантаження Державної митної служби, Державної податкової служби, Бюро економічної безпеки (законопроєкти 10088-1, 6490-д, 9243), реформа держслужби із відновленням прозорих конкурсів, завершення судової реформи, реформа СБУ, перезавантаження Національної поліції та реформи Рахункової палати із затвердженням нових конкурсних процедур», - наголошують автори документу.

«Українці мають захищати державу, функціонуванням якої вони задоволені, а не неефективних чиновників та корупціонерів», - переконані в коаліції, членами якої є112 бізнес-асоціацій, які об’єднують 28 тисяч підприємств.

Український бізнес закликав Президента, Парламент та Кабінет міністрів прийняти комплексні системні рішення з мінімізації корупції.

В той же час законопроєкт №10378 про вдосконалення мобілізації також потребує певних змін та усунення ризикових норм, вважають в коаліції. Українська Рада Бізнесу закликала представників влади долучити провідні бізнес-асоціації та аналітичні центри до його інклюзивного обговорення та доопрацювання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати