Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Захід-Схід разом»

У Львові триває виставка пам’яті Олега Микити
14 грудня, 19:23

У Львівському Палаці мистецтв відкрилася художня виставка, присвячена пам’яті художника, багатолітнього голови правління Львівської Спілки художників України Олега Микити.

«Концепція мистецького проєкту «Захід-Схід разом» була придумана головою Львівської обласної організації спілки художників Олегом Микитою і мала на меті в одній експозиції об’єднати художні твори митців західних та східних регіонів України. Виставку Олег Микита планував показати у Маріуполі, а згодом — по всій країні. Проте не судилось... Раптова смерть завадила пану Олегу реалізувати свою мрію», — розповідає куратор виставки, мистецтвознавець Ольга ЛУКОВСЬКА.

Львівська обласна організація спілки художників, керівник Палацу мистецтв Юрій Візняк вирішили таки втілити цей проєкт у життя і присвятити мистецьку виставку художників Заходу та Сходу пам’яті невтомного діяча мистецтва Олега Микити.

Виставка реалізовується за підтримки Українського культурного фонду та експонуватиметься впродовж місяця у Львівському палаці мистецтв. До експозиції увійшли живописні роботи 46 українських митців на найрізноманітнішу тематику. Серед інших, це твори народних художників України Вiктора Пономарьова, Миколи Андрущенка, Віктора Москалюка, Сергія Міхновського та багатьох інших. Заплановано також видання повноколірного каталога виставки. Після експонування у Львові виставку повезуть до Маріуполя.

«Мистецтво — складова нашої культури та державності. Такими виставками ми укріплюємо культурний фундамент нації, показуємо, що українці — це єдиний народ. Олег Микита відійшов у кращий світ, але його ідея — показати, що митці заходу і сходу України разом — здійснилася», — каже Валерій ЮРИЧКОВСЬКИЙ, член маріупольської Спілки художників, співорганізатор виставки.

«Коли зірки гаснуть, світло від них ще доходить до нас. Олег Теодорович Микита любив життя, людей, кохався в мистецтві. Його Велика Справа продовжує жити і дарувати радість, а це надзвичайно важливо», — ділиться думками головний художник Львівського палацу мистецтв Орест СКОП.

Виставка «Захід-Схід разом» експонуватиметься не лише у Львові та Маріуполі, а помандрує в інші міста України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати