Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна фактично готова "запустити" Індонезію в космос

23 липня, 00:00

Подія, якої так чекали журналісти, тихо відбулася - "космічну" угоду між Україною та Індонезією підписано. Але сенсації не сталося. Після триденних переговорів між делегаціями космічної агенції й міністерства оборони Республіки Індонезії та Національною космічною агенцією України (НКАУ) підписано міжурядову угоду щодо співробітництва у дослідженні та використанні космічного простору в мирних цілях. Як сказано у прес-релізі НКАУ, "окреслено сфери можливого співробітництва підприємств та організацій космічної галузі обох країн". У перекладі з дипломатичної мови це означає, що конкретні "сфери" ще зовсім не визначені, бо вони так і залишилися у статусі "можливих". Із суто практичних результатів можна назвати лише один - створено постійний спільний координаційний комітет. Отож про будівництво Україною космодрому в Індонезії, про яке поспішили повідомити деякі інформагенції та видання, поки що не йдеться.

- Звідки взялася інформація про космодром, я не знаю, - розвів руками начальник управління міжнародних відносин НКАУ Олександр Сердюк. - Поки що ми уклали тільки рамкову угоду. Чи поповниться вона конкретним змістом, залежатиме насамперед від індонезійської сторони, від того, як вона фінансуватиме конкретні проекти.

Як стало відомо "Дню", обмін, принаймні інформаційними матеріалами, вже розпочався - індонезійці залишили НКАУ... популярну брошуру про свою оборонну політику. Як кажуть у Росії - "лиха беда начало".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати