Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скачай підручник!

Впервые Минобразования вместе с плановой печатью учебников закупило электронные версии книг
23 серпня, 11:13

«Таким чином у вільному доступі для всіх бажаючих є повний комплект підручників для дев’ятого класу з усіх предметів, найменувань та авторства, що закуповувалися 2017 року», — пояснюють на сайті Міністерства освіти і науки. Завантажити книжки можна на сайті Інституту модернізації змісту освіти (imzo.gov.ua).

Електронні версії підручників для дев’ятикласників розділені відповідно до навчальних предметів. Як пояснюють у Міносвіти, так їх зручніше шукати.

«Цього року під час планової закупівлі нових підручників для дев’ятого класу в тендерних вимогах ми прописали, що разом із друкованою версією видавництво має надати МОН електронну версію книги для вільного розповсюдження, — цитують міністра освіти і науки Лілію Гриневич на сайті МОН. — Нам треба ще багато працювати як над якістю змісту, так і над візуальним оформленням книжок. Це лише перший крок до того, щоб згодом запровадити повноцінні мультимедійні підручники, які значно більше відповідають потребам та інтересам сучасних дітей, ніж звичайна паперова книжка».

Загалом 2017 року надрукували 228 назв підручників для дев’ятого класу. Загальний наклад — 8 346 347 примірників на майже 329,5 мільйона гривень. У МОН розповідають, що відбір підручників відбувався за участю вчительської спільноти. Сьогодні всі договори на розвезення підручників укладено, і вже 23,7% загального накладу передано на доставку до обласних книжкових баз.

Також у Міносвіти нагадують, що раніше розмістили у вільному доступі Хрестоматію сучасної української дитячої літератури для читання в 1—4 класах. Хрестоматію можна переглянути і завантажити на сайті МОН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати