Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шкільна підтримка

Кияни можуть допомогти дітям не відставати від програми під час тривалого лікування
13 вересня, 11:58

До 15 вересня проходить голосування за проекти третього Громадського бюджету Києва. Один із них порушує важливу тему — доступ до освіти дітей, які тривалий час перебувають у лікарні. Заняття з учителями у такій ситуації, по-перше, допоможуть не відставати від програми, по-друге, стануть свого роду психологічною підтримкою, адже дитина не почуватиметься ізольованою. Як запевняє команда проекту, він є інноваційним для країни.

Авторкою проекту «Освіта для школярів у лікарні» є Марина Гриценко, також у команді — директорка благодійного фонду «Ти не один» групи «1+1 медіа» Власта Шовковська, членкиня наглядової ради БФ «Коло» Олена Маципура та голова громадської організації «Форум допомоги тваринам ЮА-ВЕТ» Олексій Коваленко, чиї проекти вже перемагали у ГБ, зокрема стосовно зооуроків для школярів. 

Проект хочуть втілити у Київському опіковому центрі, який розташовується на базі Київської міської клінічної лікарні №2 і куди потрапляють маленькі пацієнти з усього міста. Активісти заручились гарантійним листом від головного лікаря Київської клінічної лікарні №2 Анатолія Вороніна, який обіцяє сприяння у втіленні проекту, зокрема, що буде виділено приміщення на території опікового центру.

Бюджет проекту становить 1 144 542 гривні. Як пояснюють автори, це вартість одного року функціонування проекту, а в майбутньому він може існувати без додаткового фінансування.

Навчання у лікарні має бути безоплатним для батьків і доступним пацієнтам з усього Києва та інших міст України.

За очікуваннями авторів, якщо ініціатива отримає підтримку, знадобиться чотири місяці на ремонт та закупівлю обладнання, підбір вчителів і проведення тренінгів, після чого класи почнуть роботу. Команда прагне забезпечити можливість навчання з різних шкільних предметів, незалежно від тривалості перебування пацієнта в лікарні, а в середньому це 38—40 днів.

Як розповідав «День» (матеріал «Понад 900 «учасників», №152 за 28 серпня цього року), для реалізації обраних киянами ініціатив 2019 року місцева влада надасть 150 мільйонів гривень. За ці кошти змагаються понад 900 проектів загальною вартістю півмільярда гривень. Кияни можуть віддати голоси за п’ять проектів. Точно є з чого обрати, а підтримати проект «Освіта для школярів в лікарні» можна за посиланням.

Голосування виключно електронне, авторизуватися в системі можна через BankID, який підтримують «Ощадбанк», «Приватбанк» і деякі інші фінустанови, а також через електронний кабінет «Картки киянина».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати