Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Парламентаризм в Україні вбитий»

14 червня в редакції побував молодий політик Єгор ФІРСОВ
14 червня, 18:37

В нинішньому парламенті Єгор Фірсов «не прижився». Згідно з рішенням з’їзду партії «БПП» тодішній голова ВР Володимир Гройсман оголосив про дострокове припинення депутатських повноважень Єгора Фірсова та Миколи Томенка. Нині Єгор разом з іншими вихідцями з Донбасу створив рух «Альтернатива», який має запропонувати новий здоровий вектор розвитку держави.

«Парламентаризм в Україні вбитий, — каже Єгор Фірсов, перебуваючи в гостях у «Дні». — Моя та Миколи Томенка історія в парламенті це доводить. Так сталося, що в депутатах вбивають власну думку, власну позицію. Ті, хто її має, той не приживається. Причому йдеться саме про політичну позицію, а не корупційну. Другий момент. Ми живемо в парламентсько-президентській республіці, і саме на парламенті лежить місія бути не гнучким елементом, а, навпаки, формувати курс країни, бути джерелом політичного життя. Саме до цього я закликав фракцію «БПП»: якщо ви маєте думку, яка відмінна від думки Президента, то не бійтесь її висловлювати, адже це корисно для справи, для підтримання стримування і противаг. На жаль, багато людей, які поза парламентом висловлювали власну думку, в парламенті при зустрічі з Президентом прогиналися».

Про якісну альтернативу, яка повинна народитись в умовах внутрішнього спротиву і зовнішньої агресії; підводні причини «котла», в який потрапила країна, та якісну політичну альтернативу — в розмові з Єгором Фірсовим читайте в наступних номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати