Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На підтримку «сонячних» людей

у Херсоні проведуть низку просвітницьких акцій
21 березня, 11:43

21 березня Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їхніх сімей «Сонячні діти Херсонщини» закликає городян долучитися до всесвітньої акції Lots Of Socks. Суть акції в тому, щоб висловити підтримку людям із синдромом Дауна. Для цього потрібно одягнути яскраві шкарпетки або зайву шкарпетку як символ додаткової хромосоми у незвичний спосіб. Шкарпетку також можна прикріпити до якогось елементу одягу, аби вона привертала увагу і таким чином робила ваш вигляд особливим. День проведення акції вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця, пов’язаний із 3 копіями 21-ї хромосоми.

Як зазначають у ГО «Сонячні діти Херсонщини», вже понад 1500 жителів Херсона, Львова, Дніпра, Костополя, Броварів та Ірпеня отримали шкарпетки від організації, таким чином підтримавши «сонячних» дітей Херсона. На отримані кошти придбають обладнання для занять з дітьми в Інклюзивному просторі «Сонячний світ».

Крім того, 21 березня з 9.30 по місту буде їздити «Сонячний автобус», пасажири, якого будуть знайомити херсонців з фактами про синдром Дауна. А о 12.00 на площі Свободи відбудеться «Сонячний флешмоб» за участю студентів училища культури та учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Також в цей день о 14.00 ГО «Сонячні діти Херсонщини» запрошують на святкування четвертої річниці з дня реєстрації. Свято відбудеться в Інклюзивному просторі дитячих мрій «Сонячний світ». Організація створена за ініціативи батьків, які виховують дітей із синдромом Дауна.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати