Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Лікарі і молодший медичний персонал»

На Черкащині застрахували від коронавірусу майже півтори тисячі медиків
03 червня, 18:38

Нині у Черкаському регіоні в межах проєкту «Спільнодія Черкащини» застрахували на випадок інфікування COVID-19 1387 осіб медиків на загальну суму 277 тис. 400 грн. Страхування почало діяти з 30 травня 2020 року і триватиме протягом 12 місяців. Про це повідомляють організатори проєкту «Спільнодія Черкащини».

Нагадаємо, проєкт «Спільнодія Черкащини» створений спільними зусиллями влади, бізнесу та громади Черкаської області для протидії розповсюдженню COVID-19. Головне завдання — акумулювати грошові, матеріальні та інформаційні ресурси задля допомоги медичним закладам області у боротьбі за життя наших громадян. Ключовими партнерами проєкту стали Черкаська обласна державна адміністрація, Черкаська агенція регіонального розвитку, Благодійна організація «Благодійний фонд «МХП — Громаді» та ГО «Молода Черкащина».

Оплату за страхові поліси здійснила Черкаська агенція регіонального розвитку. Відповідно до програми страхування, передбачаються виплати в сумі 5 тисяч грн на особу у випадку, якщо застрахована особа інфікується та потребуватиме стаціонарного лікування. Окрім того, саме лікування осіб з коронавірусом відбувається за бюджетний кошт.

Як повідомила керівниця управління охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса КОШОВА, всього планують застрахувати 1982 медиків, які працюють з хворими на COVID-19. Із них 1465 — працівники закладів охорони здоров’я першої хвилі, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, та екстреної медичної допомоги. Про це поінформувала пресслужба Черкаської облдержадміністрації.

Наразі застрахували медиків таких закладів: Черкаська обласна лікарня — 192 особи, Черкаська центральна районна лікарня — 54 особи, Черкаська міська інфекційна лікарня — 83 особи, Уманська міська лікарня — 74 медпрацівники, Шполянська багатопрофільна лікарня — 66 медпрацівників і Центр екстреної медичної допомоги — 918 осіб.

«Державне страхування забезпечує виплати, лише якщо через коронавірус медик отримує групу інвалідності або внаслідок смерті. Наше ж страхування дає можливість отримати виплати, якщо людина інфікувалася і хворіє. Як ви знаєте, кожен п`ятий хворий на COVID-19 — це медичний працівник. Тому нам важливо підтримати лікарів у такій ситуації. Страхували і лікарів, і молодший медичний персонал, всіх, хто безпосередньо контактує з пацієнтами із COVID-19», -поінформували учасники проєкту «Спільнодія Черкащини».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати