Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iнтелектуальні стартапи»

22 травня у Львові — День «Дня»
21 травня, 18:43
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

І всі, хто цікавиться не тільки фотомистецтвом, а взагалі життям своєї країни, ті, хто намагається шукати відповіді на непрості виклики сучасності, вже мають оптимістичні передчуття. У тому числі заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури і зв’язків з діаспорою Андрій ЯЦІВ, який, до речі, й модеруватиме відкриття ХХ Міжнародної фотовиставки «Дня» в головному корпусі Львівської політехніки (вул. С. Бандери, 12) о 12.00:

— Дні «Дня» у Львові — щороку велика подія. Бо проекти газети — це дуже важлива й актуальна розмова з суспільством про цінності, якої дуже бракує в сучасних медіа. Для мене особисто і, гадаю, для читачів газети — це можливість зрозуміти себе, побороти комплекс меншовартості, який нам нав’язували зовні, і це «дорожня карта» для перемоги над актуальними викликами.

Я поки що зміг побачити лише кілька робіт із фотовиставки. Але вдалося відчути, що вона акцентує на наших болях, складнощах і водночас дарує оптимізм. Як на мене, це взагалі глобальний погляд на нашу дійсність. Виставка знімає певні обмеження з нашого світосприйняття і сприйняття країни, в якій ми живемо. Ще мені дуже імпонує, що кожного року до фотоконкурсу долучаються майстри із усієї України. Твориться синергія цінностей, тому що це спільнодія, до якої долучається фактично вся країна.

ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Нагадаємо, Національний університет «Львівська політехніка» і зокрема МІОК є постійними партнерами у проведенні Днів «Дня» у Львові. А завдяки новим партнерам, Львівському обласному об’єднанню організацій роботодавців під час відкриття фотовиставки відбудеться й акція «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі».

О 14.00 22 травня у приміщенні Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка», (вул. Академіка Колесси, 2) почнеться зустріч живої громади Львова з Ларисою Івшиною.

— Без сумніву, для нас це унікальна нагода проговорити наші ціннісні орієнтири, і для майбутньої праці — можливість осмислити те, якою була наша історія, в чому ми припустилися помилок і як нам не зробити цього знову, — додає Андрій Яців. — Але водночас це розмова і про майбутнє, властиво, саме тому ми цьогоріч запланували цю зустріч у Tech StartUp-школі «Львівської політехніки». Це сучасне, молодіжне середовище для реалізації креативних ідей, де втілюються стартапи. На переконання колективу МІОКу, проекти газети «День» є своєрідними інтелектуальними стартапами, тому що вони завжди інноваційні. Глибокі за змістом і водночас сучасні за формою, підходами. Саме тому ми хочемо говорити і про майбутнє, щоб це бачення моделювало у молодого покоління розуміння, яким має бути їхнє майбутнє, якою має творитися Україна, що вони мають вкладати у свої інновації. Адже це не лише технології, це й цінності.

Фотовиставка «Дня» триватиме у Львові до 7 червня. Вхід вільний. Приходьте і голосуйте за найкращу світлину!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати