Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Акцент — на самоорганізації

Дніпро ділиться відеоуроками для навчання під час карантину
25 березня, 19:39

Дніпро — єдине місто України, де створено низку відеоуроків з усіх базових предметів навчального процесу, які можна використовувати під час нинішнього карантину. З цією метою до мерії уже звернулися декілька всеукраїнських сервісів. «Наші відеоуроки — найкращі в країні. Проводять їх досвідчені спеціалісти, зокрема кандидати історичних, педагогічних наук, методисти і директори шкіл», — розповіла директор департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенія СУШКО. Так, у співпраці з каналом «Дніпро ТV» реалізовано програму для старшокласників у межах проєкту Бориса Філатова «Школа онлайн». На «11 каналі» транслюють уроки для третіх і четвертих класів, також вони доступні на YouTube.

Наразі вже існує домовленість із «34 телеканалом» для створення відеоуроків для п’ятих, шостих і сьомих класів. Розклад занять буде розміщено на сторінці Facebook департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, а також на сторінках телеканалів.

«Це допоможе нам працювати в карантинному режимі й підготуватися до підсумкових атестацій і наздогнати шкільну програму. Щодо онлайн-сервісів, то вони мають усі новації, щоб освітній процес не зупинився й відповідав законодавчим нормам та вимогам сьогодення», — зазначила Ксенія Сушко. Представниця батьківської ради при міському голові Дніпра Яна УШАКОВА наголосила на самоорганізації: «На сайті нашої школи є розділ «Дистанційне навчання». Там розміщена вся необхідна інформація для продовження навчання на карантині. Для швидкої комунікації з учнями вчителі створили групи в месенджерах. Таким чином діти мають змогу виконувати дистанційно завдання й отримувати за це оцінки». У разі продовження карантину очікуються рекомендації міністерства щодо правил виставлення оцінок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати