Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уже наступної середи

У Лондоні знову відкриється славнозвісний Музей науки
11 серпня, 19:29

Наступної середи, 19 серпня, для відвідувачів знову відчиниться славнозвісний Музей науки в Лондоні. Як повідомляється на сайті закладу, всі охочі потрапити на «нове відкриття» (а музей зачинявся у зв’язку з коронавірусною пандемією) мають попередньо замовити безкоштовний квиток для відвідування події.

У міру можливості інтерактивні експонати в музеї будуть доступними. «Експонати з сенсорними екранами, важелями та кнопками, сенсорними предметами, позначками шрифтом Брайля будуть очищуватися в посиленому режимі», — ідеться на сайті закладу. У ключових точках у сього музею будуть розміщені пункти для дезінфекції рук.

Нагадаємо, музей був заснований ще 1857 року на основі колекції товариства Royal Society of Arts та експонатів Всесвітної виставки 1851 року. Наразі фонди Музею науки налічують понад 300 тисяч експонатів. Усередині музею є великий центральний хол, висотою до самого даху, який зроблений зі скла. Численні галереї розташовані навколо центрального холу на п’яти поверхах. Кожний зал присвячений одній тематиці та представляє її у найширшому наборі експонатів. Є зали, присвячені астрономічним винаходам, хімії, друкарським верстатам, електриці, комунікаціям, фотографії, навігації, фізиці... Найвищий поверх повністю присвячений різним літальним апаратам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати