Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Педагоги – на протесті

Вимагають від влади не скорочувати фінансування галузі
04 грудня, 11:08

Учора, 3 грудня, Федерація профспілок України організувала пікет біля Верховної ради України. До акції долучилася профспілка працівників освіти і науки  та озвучила свої вимоги до парламенту та уряду. Основна з них — фінансове забезпечення освітньої галузі відповідно до закону «Про освіту» у розмірі не менше, ніж 7% ВВП.

Серед інших вимог працівників освіти і науки — затвердження схеми посадових окладів педагогів, а також підвищення заплати з 1 січня 2021 року за коефіцієнтом 1,5 відповідно до погодженої з профспілками постанови, як альтернативи відтермінованої постанови № 822.

Також мітингарі просять забезпечити у 2021 році місцеві бюджети освітньою субвенцією у повному розмірі з її розподілом залежно від кількості класів; виділити у 2021 році додаткові дотації на здійснення видатків з утримання закладів освіти, не допустити її зменшення на 2 мільярда гривень; не допустити зменшення фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти на 500 мільйонів гривень. Також вимагають запровадити обов’язкове державне страхування працівників закладів освіти на випадок захворювання коронавірусом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати