Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не оминули жодної вулиці: У Львові видали фотоальбом про архітектуру міжвоєнного модернізму

31 грудня, 10:57
Фото видавців

«Бюро спадщини», а це – координаційно-інформаційний центр з популяризації, збереження і відновлення спадщини Львова, видало фотоальбом «Львів: Архітектура міжвоєнного модернізму». Партнери проєкту, назва якого – «100 років модернізму у Львові», – управління охорони історичного середовища Львівської міської ради та Інститут архітектури Національного університету  «Львівська політехніка». Інформацію про нове видання оприлюднив сайт «Бюро спадщини».
У фотоальбомі 4 тематичні розділи, які стосуються громадських будівель Львова міжвоєнного модернізму та багатоквартирних житлових будинків. Окремо зроблений огляд вулиць та колоній з архітектурою того часу. Є й  яскрава добірка світлин міських вілл.

«Ми вперше в одному виданні зібрали всі знакові будівлі модернізму у Львові – загалом це понад 400 фотографій будинків, – говорить  директор  Львівського комунального підприємства «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик. – Не обійшли увагою жодної вулиці. Це дуже важливо, адже, на перший погляд, ці будинки наче і нові, а насправді їм по сто років – кожна має історичну цінність».

Ілюструвала альбом відома дослідниця модернізму Мирослава Ляхович – авторка першого інформаційного порталу про мало вивчену архітектуру міжвоєнного модернізму у Львові.

У «Бюро спадщини» нагадують, що в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові» розроблено інформаційний довідник «Львівський модернізм», призначений насамперед для мешканців міста та власників приміщень у будівлях, побудованих у міжвоєнне двадцятиліття. Також виданий путівник «Шлях львівського модернізму». А ще встановлено інформаційні таблиці на фасадах 30-х історичних будівель Львова, зведених у міжвоєнний період. Це історичні будівлі на території історичного ареалу міста.

Варто додати, що проєкт «100 років модернізму у Львові», покликаний сприяти популяризації і збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період, –  переможець конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021», що його фінансово підтримує Львівська міська рада.

Завантажити фотоальбом можна за посиланням.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати