Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Засновники "Оскара" присудили премію Опрі Уїнфрі

04 серпня, 10:30

Американська академія кіномистецтв прийняла рішення присудити почесні премії "Оскар" акторові Джеймсу Ерлу Джонсу, голлівудському гример Діку Сміту, а також відзначити внесок знаменитої американської телеведучої Опри Уінфрі в благодійність премією Джина Хершолта.

Як передає ИТАР-ТАСС, почесні золоті статуетки вручаються за видатні досягнення протягом творчого життя, особливий внесок у справу кінематографа або зразкову службу на благо академії.

Уродженець штату Міссісіпі Ерл Джонс дебютував у картині Стенлі Кубрика "Доктор Стрейнджлав, або Як я навчився не хвилюватися і полюбив атомну бомбу" 1964 року. На рахунку актора ролі у більш ніж 50 фільмах, включаючи "Конан-варвар", "Поїздка до Америки", "Полювання за" Червоним Жовтнем "," Ігри патріотів", "Пряма і явна загроза". Він озвучував таких культових кіногероїв, як Дарт Вейдер із "Зоряних воєн" і король савани Муфаси з мультфільму "Король лев".

Дік Сміт гримував акторський склад "Хрещеного батька", "Той, хто виганяє диявола", "Таксиста" та багатьох інших фільмів. У 1984 році він отримав "Оскар" за роботу в "Амадей", в 1989 році номінувався на цю премію за фільм "Татусь".

Найвпливовіша жінка в американському шоу-бізнесі Уїнфрі дебютувала у кіно в драмі "Квіти лілових полів". Організатор і спонсор благодійних проектів, вона нагороджена за підтримку ініціатив у галузі освіти і рішення проблем, що зачіпають жінок і дітей.

Нагороди будуть вручені на щорічному губернаторському балі 12 листопада в торгово-розважальному "Голлівуд енд Хайленд". Там знаходиться кінотеатр "Кодак", де проводиться щорічна церемонія нагородження "Оскар".

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати