Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виставка художніх творів "Наші двадцять" відкрилася до Дня незалежності в Чернівцях

20 серпня, 15:35

До 20-річчя Незалежності України в обласному художньому музеї відкрилася виставка творів сучасних художників Буковини "Наші двадцять". Вона є завершальним етапом спільного українсько-німецького проекту, метою якого стало налагодження контактів у галузі культури та більш тісне спілкування між двома націями. Проект проводився між двома регіонами, з якими налагоджені міцні взаємини - Чернівецькою областю та містом Аугсбург Федеральної землі Швабія (Німеччина), передає кореспондент УКРІНФОРМу.

 "Співпраця між регіонами різних держав у культурній царині є особливо важливою, адже мова мистецтва не потребує перекладу, а втілення людських емоцій у творчості є зрозумілим людям різних національностей", - відзначив начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк. Він висловив переконання, що проведення виставки творів сучасних буковинських митців у замку Хьохштедт поблизу старовинного міста Аугсбург у березні цього року і нинішня виставка в обласному художньому музеї є надзвичайно важливими кроками у налагодженні позитивних взаємин між регіонами.

За словами організаторів, експозиція наочно демонструє особливості стилістичної манери кожного митця і вдало розкриває основні тенденції сучасного мистецького процесу на теренах Буковини. Тут представлено понад 60 живописних і графічних композицій 20-ти сучасних буковинських художників і стількох же німецьких колег.

Триватиме виставка до 12 вересня.

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати