Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Феодосії відзначили 50-річчя виходу на екрани фільму "Червоні вітрила"

03 липня, 11:30

У Феодосійський порт під червоними вітрилами прибула яхта «Гринда». Таким чином, передає кореспондент УНН , у Криму відзначили 50-річчя виходу на екрани художнього фільму «Червоні вітрила».

Згідно з сюжетом, придуманим автором повісті-феєрії Олександром Гріном, яхту під червоними вітрилами, з якою зійшов капітан Грей, на березі моря у Феодосії чекала Ассоль.

За словами організатора акції, директора феодосійського музею Гріна Ірини Панайотової, тиждень тому яхта з представниками молодіжного клубу дослідників творчості Гріна (Москва) та їх кримськими колегами стартувала з Балаклави до Феодосії з зупинкою в Севастополі, Ласпі, Артеку, Судаку, Коктебелі.

Візити учасників екіпажу супроводжувалися показом фільму, а у Феодосії, крім перегляду «Червоних вітрил», для гостей свята організували концерт, вікторину, розіграш лотереї, відвідування музею та прогулянку на «Гринді».

Торік аналогічну подорож уздовж кримського узбережжя на яхті «Гринда», організовану феодосійським музеєм, було приурочено до 130-річчя письменника Олександра Гріна.

Письменник Олександр Грін (Гриневський) в 1932 році був похований в м. Старий Крим. У Криму проживав з 1924 року. 

Джерело: УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати