Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Принц Саудівської Аравії виграв суд у британської газети The Independent

04 серпня, 09:29

Британська газета The Independent виплатить компенсацію за наклеп на адресу другого заступника голови ради міністрів і голови МВС Саудівської Аравії принц Наїфа бен Абдель Азіза Аль Сауда, який виграв у видання судовий процес.

Про це повідомляє телеканал Аль-Арабія.

Судовий позов аристократа до видання був поданий у відповідь на появу статті, в якій повідомлялося про нібито наказ міністра стріляти по демонстрантах навесні цього року.

У ході судового засідання з'ясувалося: наказу такого принц Наїф не віддавав, а документ, на який посилався журналіст, був знайдений ним в інтернеті і був фальшивим.

"Газета та автор статті – Роберт Фіск –  визнали, що документ був фальшивкою. Вони відмовилися від своїх колишніх тверджень і принесли вибачення в залі суду. Ці вибачення будуть опубліковані в номері газети, що виходить у четвер, а також на сайті видання. Також газета понесе все витрати, пов'язані з судовим розглядом і виплатить компенсацію принцу Наїфу", - сказав адвокат принца.

Сума, у яку оцінив приниження своєї честі син засновника саудівського королівства і один із спадкоємців на монарший престол, невідома. Проте направити її 78-річний принц має намір на благодійність.

Протестні акції в Саудівській Аравії проходили навесні цього року в провінції Аш-Шаркійя в східній частині країни.

Маніфестанти, які сповідують шиїтський напрям ісламу вимагали випустити з в'язниць всіх політичних ув'язнених. Сили безпеки акції протесту жорстко придушували.

Джерело: Корреспондент

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати