Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська «Рукавичка» отримала приз на бієнале ілюстрації

06 вересня, 11:32

Українська дитяча книга «Рукавичка» потрапила в список переможців престижного Міжнародного бієнале ілюстрації в Братиславі «ВІВ-2011».

Минулої п’ятниці, 2 вересня, у Братиславі завершилося престижне бієнале серед ілюстрацій «ВІВ-2011». Одним з переможців цього конкурсу стала і українська дитяча книга «Рукавичка», ілюстрації до якої створили художники львівської творчої майстерні «Аґрафка» Романа Романишин та Андрій Лесів. «Рукавичка» отримала приз «Почесна відзнака видавцеві», повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

Книга була видана тернопільським видавництвом «Навчальна книга – Богдан» і вже цього року встигла отримати відзнаку гран-прі Львівського дитячого фестивалю. Також ця книга буде представлена на цьогорічному Форумі видавців у Львові.

Щодо самої творчої майстерні «Аґрафка», то вона займається ілюструванням та проектуванням книг з 2005 року. Протягом останнього року Романа та Андрій плідно співпрацюють із видавництвом «Навчальна книга – Богдан».

Бієнале «ВІВ» відбувається з 1967 року і є одним з найповажніших світових конкурсів в царині дитячої книги та ілюстрації. В цьому році на конкурсі були представлені 458 книг із 44 країн.

Це перша перемога на бієнале  «ВІВ» в Братиславі українських ілюстраторів за 20 років Незалежності України. До цього разу лише тричі українські ілюстратори та книги отримували нагороди «ВІВ»: «BIB-1971» - Володимир Голозубов («Золоте яблуко») за ілюстрації до книги «Два півники»; «BIB-1983» - Юрій Чаришніков («Золоте яблуко») за ілюстрації до книги Рудольфа Еріха Распе «Барон Мюнхгаузен»; «BIB-1985» - почесна відзнака BIB для книги «Тарас Шевченко. Поеми», художник - Олександр Івахненко.

Джерело: ZAXID.NET

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати