Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Коронация слова-2012" объявила начало конкурса

07 вересня, 20:28

(на языке оригинала)

Початок конкурсу "Коронація слова-2012" оголосили його організатори на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

"Дванадцятий конкурс скорочує термін подачі рукописів і прийматиме їх до 15 січня", - повідомив засновник "Коронації слова" Юрій Логуш.

Він зазначив, що наразі активно опрацьовуються умови конкурсу з метою повернути до нього переможців минулих років. Відповідно до нинішніх, вдруге у ньому не мають права брати участь володарі перших премій. "Ця умова мала на меті тримати відкриті шляхи для нових письменників. Але конкурс шириться, зростає. І зараз ми шукаємо нову форму для того, щоб переможці були присутні в ньому знову - і регулярно", - сказав Юрій Логуш.

За його словами, ця додаткова умова наразі перебуває на стадії розробки. Ідею має обговорити та затвердити оргкомітет. "Але при цьому залишиться традиція "Гранд Коронації", коли щоп'ять років змагаються між собою лише переможці - своєрідна битва титанів", - уточнив він у розмові з кореспондентом агентства.

За словами Юрія Логуша, одне з головних завдань "Коронації слова" зараз - нести українську книжку на Захід. "Ми накопичили критичну масу в літературі, маємо авторів, які пишуть твори не гірші, а то й кращі за деякі бестселери скандинавських, німецьких, американських письменників. Їхні книжки гарно продаються російською, якщо їх правильно подати, якісно перекласти, вони так само можуть мати успіх англійською, французькою чи іспанською", - зазначив засновник конкурсу. Він уточнив: вихід за кордон здійснюватиметься через конкретні видавництва, яким надаватимуться якісно перекладені уривки творів, що мають в Україні гарні тиражі.

"Конкурс постійно розвивається. Якщо наші перші тиражі були максимум 2 тисячі примірників, то зараз загальні тиражі сягають 200 тисяч. Почавшись з двох номінацій, він виріс до п'яти", - сказав Ю.Логуш.

У конкурсу "Коронація слова" збільшилась кількість авторів, видання яких перетнули 100-тисячний тираж. "Це Люко Дашвар, Марія Матіос, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха. До них наближається Василь Шкляр з романом "Залишенець" або "Чорний ворон". Крім того, що їх видання мають статус "Золотого автора" з відповідною позначкою на обкладинці, на наступній церемонії їх буде відзначено особливо, але в який спосіб, наразі залишається таємницею", - повідомила куратор номінації "Романи" Юлія Джугастрянська.

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати