Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британський таблоїд "News of the world" закривають

08 липня, 10:12

Популярний британський таблоїд - "News of the world" закривають через скандал із прослуховуванням телефонів. Найближчий номер газети - буде останнім. Він вийде без жодного рекламного оголошення, а всі прибутки передадуть на благочиннітсь.

  Недільна газета про життя знаменитостей і резонансні розслідування виходила упродовж 168-ми років. Тішила читачів та власників. Щотижня продавалися 2,5 мільйони примірників. Здавалося, так буде і ще довго. Але від наступного тижня "Ньюс оф зе Ворлд" або ж "Світові новини" - підуть в історію. Дві сотні працівників видання залишаться без роботи.

Жюль Стенсон, редактор відділу нарисів: "Це була цілковита несподіванка.... Комусь відібрало мову, хтось розплакався.. Газета саме переживала підйом. Цього року нас номінували в 11-ти категоріях!"

Тріша Гарборд, редактор відділу подорожей: "Ця команда - одна з найсильніших в країні, а може і в світі. Ніхто з цих людей не має відношення до прослуховування".

Щонайменше один працівник редакції таки пов`язаний зі скандалом. Це - Ребекка Брукс. Зараз вона обіймає високу посаду в корпорації-власниці видання. А 9 років тому була редактором. Саме тоді, як з`ясувалося, таблоїд найняв приватного детектива для прослуховування автовідповідача на мобільному телефоні зниклої дівчинки Міллі Доулерз. Чоловік час від часу витирав старі повідомлення. Родичі і поліція довго сподівалися - дитина може бути живою. Обурені британці стверджують - таке не могло відбуватися без відома редактора.

Ед Мілібен, лідер партії лейбористів: "Не думаю, що газета зможе працювати, поки Ребека Брукс залишатиметься на посаді".

Портягом тижня з`ясувалося - прослуховували не лише телефон Міллі Доулерз. Постраждали - політики, зірки, а також родичі загиблих солдатів та жертв терактів. загалом, 4 тисячі осіб. Однак, Ребеку Брукс - за це не звільнятимуть. 

Джеймс Мердок: "Мні дуже шкода, що окремі працівники не дотрималися стандартів журналістської етики. Але роботою Ребеки я задоволений. Запевняю, вона нічого не знала про цю діяльнітсь".

Тепершній редактор "Ньюс оф зе ворлд" - Енді Коулсон теж запевняє - що не причетний до прослуховування. Поліція збирається його допитати. А британці тим часом дивуються: що це за газета, де жоден з редакторів не знає, як добувають інформацію його підлеглі.

Джерело: 5 канал

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати