Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий пакет антиросійських санкцій включає заборону на імпорт вугілля - Шарль Мішель

06 квітня, 14:52
Фото Reuters

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що рано чи пізно санкції проти російської нафти і газу також знадобляться.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Ми посилюємо наші санкції, щоб зберегти максимальний тиск на кремль. Новий пакет включає заборону на імпорт вугілля. І я думаю, що заходи по нафті і навіть по газу теж рано чи пізно знадобляться», - йдеться у повідомленні.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв'язку з вторгненням в Україну.

За її словами, п’ятий пакет санкцій, які повинні завдати ще сильнішого удару по російській економіці, має шість головних напрямків, серед яких, зокрема, заборона на імпорт вугілля з росії, що має обсяг у 4 мільярди євро на рік і є важливим джерелом доходу для рф.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати