Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Науковці вимагають зробити суворішими правила Facebook, щоб запобігти ворожнечі

07 червня, 20:32

175 вчених, чию діяльність спонсорував фонд Марка Цукерберга і його дружини Прісцили Чан, вимагають Facebook зробити суворішими правила щодо поширення неправдивої інформації та використання мови ворожнечі.

Про це йдеться у відкритому листі науковців, передає hromadske.

Спершу відкритий лист підписали 143 науковців, але станом на 14:25 заяву підписали 175 вчених. Серед них понад 60 професорів із провідних американських вишів.

«Ми закликаємо розглянути посилення правил щодо дезінформації та розпалювання ворожнечі, які шкодять людям, особливо у нашій ситуації, коли ми стикаємося з расовими конфліктами», — йдеться у заяві.

Науковці стурбовані тим, що соцмережа не тільки дозволяє поширювати інформацію по всьому світу, а й сприяє поширенню неправдивих даних.

Вчені наголосили, що Facebook визнає існування такої проблеми у власних правилах, яких чомусь не дотримується. Так, президент США Дональд Трамп опублікував пост про протести зі словами: «Коли починається грабіж, починається стрілянина», що є «чітким закликом до насильства», але Facebook на це не відреагував.

Нагадаємо, в пості Трамп назвав протестувальників «бандитами» й написав: «Коли починається мародерство — починається стрілянина». Остання фраза має історичне расистське підґрунтя: в 1967 році її використав глава поліції Маямі Волтер Гедлі, виправдовуючи застосування сили проти чорношкірих американців.

Керівник Facebook Марк Цукерберг пояснив, що соцмережа не приховуватиме й не видалятиме цей пост, оскільки «люди мають самостійно» дати йому оцінку, а «відповідальність щодо людей при владі може настати лише тоді, коли їхні слова аналізують відкрито».

Це рішення розкритикували працівники Facebook.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати