Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

12-й звіт з прогресу надіслав ГК Фокстрот до мережі ГД ООН

03 липня, 15:26

Наприкінці червня 2020 року Група компаній Фокстрот презентувала черговий нефінансовий звіт згідно Глобального договору ООН. Звіт демонструє сталий розвиток бізнесу, де  компанія надає докази власної клієнтоорієнтованості та системності ведення соціальних проектів. Крім того, показана повна підтримка компанією діяльності державних органів влади, спрямованої на вирішення актуальних соціальних проблем.

Повідомлення про прогресування Групи компаній Фокстрот оприлюднено на офіційному сайті Глобального договору. Офіс ГД ООН в Нью-Йорку повідомив ГКФ, що звіт отримав статус GC Advanced. Цей статус свідчить, що компанії мають максимально можливий досвід впровадження сталого розвитку в свою життєдіяльність. 

Одне з ключових зобов’язань бізнесу в рамках ГД ООН  –  відповідальність перед співробітниками та їх родинами. У 2019 році 4500 працівників працювюлии над розвитком бренду “Фокстрот. Техніка для дому”, що відзначив цього року 25-річчя з дня заснування.. Завдяки постійному навчанню та підвищенню кваліфікації працівників компанія закриває 60% керівних посад за рахунок внутрішніх резервів”. Було створено Школу управління магазином, Тренінговий центр, платформу для навчання онлайн, програму менторства та аналізу роботи персоналу. У 2019 році 1140 працівників опрацювали 88 навчальних курсів. 2150 продавців засвоїли 66 курсів практичного товарознавства. Ці курси обов’язкові для всіх продавців  й відбуваються в режимі “одне заняття щотижня”. 

  –  За 25 років у компанії відбулося багато змін. Але людина завжди була ключовою цінністю компанії, –  підкреслив голова ради засновників ГК «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев.

Одночасно з центруванням ролі людини у Фокстроті ведеться системна робота над дотриманням прав споживачів на якісний товар та послуги. У 2019 році було запроваджено нову методику фіксації звернень і скарг, порядок їх опрацювання та вирішення на користь споживачів. Внаслідок цього у 2019 році на 53,7% зменшилась кількість скарг на сервісне обслуговування.

Одним з пунктів Глобального Договору ООН є антикорупційна діяльність. Справа у тому, що у 2019 році галузь торгівлі електронікою стала “лідером” тіньової економіки у країні. 21,4% нелегально ввезених в Україну товарів були “обладнанням  та електронікою” вважають експерти з макроекономіки Ukraine Economic Outlook. Фокстрот надає покупцям фіскальний чек та гарантійний талон, згідно закону України 2017 року. Так Фокстрот виконує норму закону, дбає про наповнення бюджету країни та демонструє відповідальність продавця перед покупцем за придбаний товар. 

У 2019 році розгорнулося обговорення одного з інструментів детінізації  –  компенсація покупцю 100% вартості товару за невиданий фіскальний чек. “Коли сам покупець буде зацікавлений у тому, щоби дотримувалася касова дисципліна, тоді за два місяці всі продавці техніки будуть працювати з фіскальними чеками. Нікому не потрібні легіони податківців. Хай покупці контролюють продавців  –  це швидко і дешево. А білі продавці фіскального кешбеку ніколи не боялися”  –  заявив під час обговорення реформи у Європейській бізнес-асоціації Валерій Маковецький, голова наглядової ради  Фокстрот.

Недержавні соціальні програми  –  найяскравіший маркер соціальної орієнтованості компанії. У 2019 році Фокстрот пролонгував партнерство з недержавною програмою “Українці-Разом!”. Це  –  найбільша недержавна програма реальної соціально-правової допомоги учасникам бойових дій та членам сімей загиблих героїв в Україні. Загалом користувачі соціальної карти “Українці-Разом” отримали від Фокстроту допомогу на суму 2 300 000 грн. У 2019 році на 41% збільшилась кількість випадків використання соціальної карти, що доводить важливість такого партнерства.

У межах власне Групи компаній Фокстрот зафіксовано зростання кількості корпоративних волонтерів руху “Хочу допомогти! до тисячі осіб. У 2019 році рух фінансово допоміг підрозділу волонтерів-парамедиків “Янголи Тайри” та  співробітнику ГКФ, офіцеру ЗСУ Олександру Попруженку, який потерпів від вибуху гранати.

 Продовжують розвиватися освітні корпоративні соціальні проєкти. У 2019 році вкотре відбулася “Школа безпеки”. Девіз проєкту  –  «Комфортно там, де безпечно!». Він реалізується спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Головними управліннями ДСНС України в областях. 

Учням шкіл, залучених у проєкт, добре запам’яталися правила безпечної поведінки та життєдіяльності, донесені через мультсеріал «Фокс и Трот  поспішають на допомогу». Паралельно з “уроками безпеки” у місті Київ та  Київській області, у Запоріжжі та Запорізькій області, у Кропивницькому і Кіровоградській області, у Черкасах, Львові, Рівному, Чернівцях, Бердянську, Миколаєві і Миколаївській області було проведено 13 просвітницьких акцій. Підраховано, що в них взяли участь близько 10 тисяч дітей. 1000 дітей отримала тематичні розклади уроків, а Дружини юних пожежників у 10 областях України отримали комплекти футболок та жилетів для виступів перед ровесниками. 

Багатьом вже відомо, що у ГК “ФОКСТРОТ” вже більше 10 років функціонує “Зелений офіс”. Це  –  корпоративна еко-програма, спрямована на мінімізацію використання природних ресурсів. У 2019 році новим інструментом “Зеленого офісу” став корпоративний еко-рейтинг «Тут працюють далЕКОглядні». Практичні результати Рейтингу: 5 621 зібраних кілограм макулатури, 30 посаджених кущів самшиту, у 6 разів збільшилась кількість еко-активістів. За практику і оформлений кейс ГКФ отримала перемогу у X Національному конкурсі кейсів КСВ у номінації  “Кращий корпоративний внесок у ціль сталого розвитку № 15”  –  за захист та відновлення екосистем суходолу. 

Підтримка спорту. Особисто генеральний директор ГКФ Геннадій Виходцев, бренд “Фокстрот. Техніка для дому”, “Секунда” вкотре підтримали міжнародний та найстарший турнір зі спортивного танцю “Парад надій”. Родзинка танцювального фестивалю  –  єдине у світі змагання за кубок “Фокстрот” від однойменної мережі за виконання однойменного танцю. Кубок розіграли у вісімнадцятий раз, а призери категорії «Дорослі» та «Молодь» отримали подарункові сертифікати від партнера точного часу – ТМ «Секунда».

Група компаній Фокстрот вдячна всім, хто допомагав їй у реалізації цілей сталого розвитку ООН. Серед них  –  працівники ГКФ та брендів, що вона розвиває, а також надійні партнери: Державна служба з надзвичайних ситуацій України,  Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!», Європейська бізнес-асоціація, Асоціація українських імпортерів побутової електроніки, Міжнародна закупівельна група електроніки та побутової техніки «Euronics». З соціальними ініціативами компанії допомагають: ГО “Зелений птах”, ГО “Україна без сміття”, БФ “СОС Дитячі містечка”, Центр розвитку КСВ в Україні. Над захистом прав споживачів ГКФ працює з Всеукраїнською федерацією споживачів «Пульс» та Всеукраїнським рухом «Молодь за права споживачів». Майбутнє та нові проєкти ГКФ вибудовуються у партнерстві з профільними закладами освіти  –  Київським національним торговельно-економічним університетом та Інститутом журналістики  КНУ імені Тараса Шевченка. 

Довідка:

4000 компаній підписали Глобальний договір ООН про сталий розвиток шляхом створення соціально відповідального бізнесу. Щоби стати членом поважного клубу підписантів, компанія має дотримуватися 10 принципів сталого розвитку та щорічно звітуватися перед спільнотою. 

 

У грудні 2006 року Група компаній «ФОКСТРОТ» підписала Глобальний договір ООН та увійшла до української мережі ГД ООН. На початку 2009  року «ФОКСТРОТ» презентував громадськості свій перший звіт про стійкий розвиток за принципами ГД ООН, а у червні 2020  –  дванадцятий.  

 

Група компаній «ФОКСТРОТ» розвиває бренди «Фокстрот. Техніка для дому»,  «Техношара» (ретейл побутової та електронної техніки), а також  «Секунда» (годинниковий  ритейл) та DEPOT, що займається управлінням нерухомістю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати