Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Схвалення у Сполучених Штатах допомоги Україні спонукає Євросоюз до активнішої підтримки, - фон дер Ляєн

24 квітня, 10:43

Схвалений нещодавно Палатою представників Сполучених Штатів Америки пакет з допомогою Україні спонукатиме країни Європейського Союзу надавати активнішу підтримку.

Так вважає президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, заявивши про це в інтерв'ю Politico.

Як вважає очільниця Єврокомісії, Європа не буде робити перепочинок у своїх зусиллях з надання допомоги Києву після рішення Палати.

У цьому контексті вона згадала свою розмову з президентом США Джо Байденом, яка відбулась напередодні.

"Я сказала президенту Байдену, що це рішення (Палати представників – Ред. заохотить Європу до подальшого посилення власної військової підтримки України", наголосила фон дер Ляєн.

Окірм того, президентка ЄК додала, що ЄС буде підтримувати Україну і надалі.

"Ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно, тому що це правильно. А також тому, що альтернатива поставила б під загрозу нашу власну свободу", – підкреслила очільниця Єврокомісії.

Фон дер Ляєн також привітала рішення Палати, яке, як очікується, незабаром буде схвалене Сенатом і підписане Байденом. Вона назвала його поворотним моментом у війні, який підніме дух українців після місяців поганих новин і поразок.

"Історичне двопартійне рішення Конгресу США матиме величезний психологічний ефект і реально змінить ситуацію на полі бою", – сказала президентка ЄК.

При цьому вона додала, що "відновлена підтримка підніме бойовий дух всієї країни".

Фон дер Ляєн зазначила, що Європа також надала "безпрецедентну" підтримку Києву.

"Цього тижня Європейський Союз та його держави-члени вже нададуть Україні та українцям в Європі допомогу на суму майже 100 мільярдів євро. І ми вже домовилися про ще десятки мільярдів євро, які надійдуть у наступні роки", – розповіла глава ЄК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати