Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влада кремля узаконює переслідування незгідних із його політикою та війною в Україні - ISW

23 липня, 11:49

Росія вдається до кодифікації термінів, щоб узаконити кримінальне переслідування тих, хто не згідний з політикою Кремля і війною проти України. Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У зведенні йдеться, що 22 липня Міністерство внутрішніх справ РФ опублікувало проєкт нової антитерористичної стратегії, в якому встановлюються правові визначення понять «русофобія» і «ксенофобія», а також змінюють визначення понять «радикалізм», «протидія екстремізму» та «суб’єкти протидії екстремізму».

«Ці нещодавно змінені юридичні визначення значно розширюють можливості Кремля кримінально переслідувати будь-кого, хто виступає проти нього, класифікуючи внутрішню опозицію під низку розпливчастих і широких визначень, які пов’язані із існуючими російськими інформаційними операціями, спрямованими як на дискредитацію міжнародних гравців, так і на заохочення само цензури всередині країни», – вважають експерти.

РФ намагається інформаційно пов’язати і навіть визначити опозицію до поточних дій як етнічну нетерпимість до росіян, які підтримують політику Кремля і війну в Україні, як ненависть до російської культури та історії, а також як підтримку держав, які у свідомості росіян є «недружніми» по відношенню до Росії, зазначають в ISW.

В Інституті зауважили, що Кремль також, ймовірно, прагне використати ці визначення та подальше судове переслідування, аби заслужити прихильність російських ультранаціоналістів, оскільки останнім часом російська влада посилює боротьбу із нелегальною міграцією на тлі етнічної напруженості під виглядом боротьби з екстремізмом, проте не в змозі адекватно протистояти загрозі ісламського екстремізму всередині Росії.

«Кремль, ймовірно, спиратиметься на наративи та ідеології, які просувають внутрішній націоналізм, щоб створити інформаційні умови для своєї тривалої війни в Україні та майбутньої ворожості до інших держав, які Кремль вважає ворожими, під «русофобськими» та іншими екстремістськими ярликами», – підсумували експерти.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль і роспропаганда готують громадськість у Росії до довготривалої війни в Україні ще на 10 років, зауважили в ISW.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати