Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Столтенберг: США залишатимуться потужним та надійним союзником по Альянсу, незалежно від результатів виборів

19 липня, 12:18
Фото nato.int
Північноатлантичний Альянс продовжить існувати в разі обрання експрезидента США Дональда Трампа на другий термін. Про це в інтерв’ю The Guardian заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Я працював з ним (Трампом – ред.) чотири роки. Я думаю, що важливо не створювати самоздійснюваних пророцтв таким чином, припускаючи, що нова адміністрація в Сполучених Штатах означатиме кінець НАТО. Занепокоєння з цього приводу були також і у 2016 році. Реальність така, що НАТО стало сильнішим після чотирьох років… більше військ, висока готовність», - сказав він.

Столтенберг також висловив переконання, що США залишаться сильним союзником НАТО.

«Причина, чому я очікую, що Сполучені Штати залишаться сильним союзником... полягає в тому, що головна критика з боку Трампа, а також з боку кандидата на посаду віцепрезидента Дж. Д. Венса, була спрямована не на адресу НАТО, а насамперед на те, що союзники по НАТО не витрачали достатньо на оборону, і це змінюється», - зазначив генсек.

Він також впевнений, що США залишаться в НАТО, оскільки члени Альянсу становлять разом 50% світової «військової могутності». Якщо США вийдуть з блоку, НАТО становитиме лише 25% цього світового військового потенціалу.

Як повідомляв Укрінформ, генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив думку, що Сполучені Штати залишатимуться потужним та надійним союзником по Альянсу, незалежно від результатів наступних президентських виборів у цій країні, тому що підтримка з боку сильного НАТО відповідає безпековим інтересам самих Штатів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати