Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повітряні сили Британії та Австралії провели церемонію відновлення 80-ї ескадрильї в обох країнах

18 квітня, 13:22
Фото mil.in.ua

Повітряні сили Британії та Австралії провели церемонію відновлення 80-ї ескадрильї в обох країнах, яка буде експлуатувати винищувачі F-35, повідомляє ГО «Український мілітарний центр» із посиланням на офіційну сторінку Королівських ПС.

Офіційна церемонія відбулась на авіабазі Еглін, штат Флорида де представники обох структур представили офіційний прапор та емблему підрозділів.

“Військові можливості F-35 в Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні залежать від того, наскільки добре спеціалісти 80-ї ескадрильї продовжують «точити спис» разом тут, у Флориді.” – зазначив сер Річ Найтон, головний маршал авіації.

Треба зазначити, що 80 ескадрилья Королівських ПС проводить четверте відновлення та стане однією з бойових ескадрилей яка буде укомплектована сучасними винищувачами F-35.

Це дозволить довести загальну кількість стройових підрозділів на літаках цього типу до двох та загальну кількість до чотирьох.

Нагадаємо, що уряд Сполученого Королівства під час парламентських дебатів звернувся до представника міністерства оборони, аби той дав точну відповідь стосовно планів з закупівлі F-35B.

Під час своєї відповіді, Джеймс Картлідж зазначив, що міністерство дотримується першочергового зобов’язання на закупівлю 138 літаків.

Також він зазначив, що в рамках виділення фінансування, міністерство профінансувало закупівлю 74 літаків, які будуть отримані в найближчі роки.

На сьогодні Королівські ПС мають у своєму складі 34 літаки F-35, які розділені між бойовою 617 ескадрилью та 207 ескадрилью перенавчання.

Раніше “Мілітарний” повідомляв що, морська авіація Королівського флоту Сполученого Королівства отримала перший винищувач F-35B, який увійшов до складу новоствореної винищувальної ескадрильї морської авіації.

Церемонія повторного створення 809-ї ескадрильї морської авіації Королівського флоту відбулась на авіабазі RAF Marham. Підрозділ буде оснащений винищувачами короткого зльоту та вертикальної посадки F-35B та стане першим підрозділом постійного базування на авіаносцях типу Queen Elizabeth.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати