Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль: Сподіваюсь, що Чикаго та інші громади Іллінойсу виявлять бажання взяти патронат над українськими містами

17 квітня, 13:52

Україна очікує, що приватний сектор штату Іллінойс активно долучиться до відновлення нашої держави, повідомляє Урядовий портал. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спілкування зі ЗМІ за підсумками зустрічі з губернатором штату Іллінойс Джеєм Пріцкером та Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер.

«Символічно і важливо, що візит до Сполучених Штатів починається в Іллінойсі — у штаті, який проявив надзвичайну підтримку України в нашій боротьбі за свободу. Україна назавжди запам'ятає щедрість людей Іллінойсу. Вони були серед перших, хто надав критичне медичне обладнання і підтримав ініціативу "Швидкі допомоги для України". Завдяки вашим волонтерам було доставлено 75 швидких в Україну, які кожен день рятували українські життя», — сказав очільник українського Уряду.

Як відзначив Денис Шмигаль, ініціативу у відновленні  України можуть проявити не лише держави чи міжнародні інституції, але й міста та громади.

«Сподіваюсь, що Чикаго та інші громади Іллінойсу виявлять бажання взяти на себе патронат над постраждалими від війни українськими містами. Це буде ще один важливий прояв солідарності, яка так потрібна Україні», — наголосив Глава Уряду України. 

Денис Шмигаль наголосив, що Україна завжди цінуватиме солідарність Сполучених Штатів, яку вони проявили з перших годин повномасштабного вторгнення. Зокрема він відзначив принципове рішення сотень американських компаній, які впровадили власні санкційні заходи проти росії та вийшли з російського ринку.

«Ми закликаємо компанії, які ще ведуть бізнес в рф та мають штаб-квартиру в Іллінойсі, зробити так само. Приєднатися до тих етичних і соціально відповідальних компаній, які не допомагають росії заробляти гроші на війну з Україною», — сказав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль подякував Джею Пріцкеру за підтримку ініціатив для допомоги Україні та Пенні Пріцкер за залученість в українські справи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати