Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Керівник "Енергоатому": Дії МАГАТЕ дуже стримані щодо звільнення ЗАЕС від рф

17 квітня, 16:48

Дії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) дуже стримані щодо звільнення Запорізької атомної електростанції від рф та передачі контролю українській стороні. МАГАТЕ показує неспроможність досягти цієї мети з наявними в них інструментами. Про це повідомив керівник "Енергоатому" Петро Котін в ефірі Radio NV, передає кореспондент УНН.

Дії МАГАТЕ я б оцінював як дуже стриманими саме з точки зору вирішення основної проблеми - звільнення Запорізької атомної електростанції та передачу контролю над нею українській стороні. Я на персональному рівні очікую, що буде зараз зміна позиції МАГАТЕ кардинальна

- розповів Котін.

За його словами, переважна більшість членів Ради керуючих МАГАТЕ підтримують передачу контролю над ЗАЕС Україні.

В принципі МАГАТЕ займає позицію в даному випадку я не скажу, проукраїнську, але правильну про те, що станція має бути звільнена й контроль має бути переданий Україні... МАГАТЕ поки що показує неспроможність досягти мети з тими інструментами, які в нього є. Водночас присутність експертів МАГАТЕ на всіх наших станціях безумовно має позитивну роль. росіяни, обстрілюючи нашу інфраструктуру, поки що не обстрілюють атомні станції. Сподіваємося, цього й не станеться

- зазначив Котін.

Доповнення

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) має намір запропонувати Україні та росії провести оцінку технічного стану Запорізької АЕС у 2024 році.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від будь-яких дій, що порушують п’ять конкретних принципів МАГАТЕ щодо запобігання ядерній аварії та забезпечення цілісності Запорізької атомної електростанції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати