Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Команда Камали Гарріс почала розміщувати у ключових штатах рекламу з підтримкою України - Politico

13 вересня, 12:54
Фото ОП
У штатах, де триває найгостріша боротьба за голоси на президентських виборах США, запустили нову рекламну кампанію на підтримку позиції віцепрезидентки Камали Гарріс щодо України та з критикою підходу експрезидента Дональда Трампа щодо Росії. Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ

Очікується, що кампанія, якою керує Демократичний відділ американського комітету super PAC (America’s Future Majority Fund super PAC), включатиме рекламу в трьох штатах, які «сумніваються» - Пенсильванії, Мічигані та Вісконсині, де проживає значна кількість населення, що має коріння з Польщі, України, Литви та інших країн Східної Європи.

Під час президентських дебатів у вівторок Гарріс звернулася безпосередньо до 800 000 польських американців у Пенсильванії, стверджуючи, що Польща буде наступною ціллю Росії після України.

«Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві», - заявила Гарріс.

Видання зазначає, що понад 700 000 людей у Пенсильванії, або близько 5% населення штату, є американцями польського походження, а близько 122 000 - американцями українського походження. У Мічигані проживає близько 900 000 польських американців і 40 000 американців українського походження, а у Вісконсині - близько 480 000 польських американців.

У 2020 році Байден переміг Трампа в Пенсильванії на 80 000 голосів, Мічигані - на 154 000 голосів і Вісконсині - на 20 000 голосів.

Ця реклама представляє новий підхід демократів у штатах, де найбільше вагаються, і де проживають громади, для яких війна в Україні має більш особистий відгук, і намагаються переконати їх у тому, що в разі перемоги Трамп покине Україну і союзників НАТО, пише видання.

Під час дебатів у вівторок Трамп двічі відмовився відповісти, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні. Він сказав, що в разі обрання буде вести переговори як з Росією, так і з Україною щодо мирного врегулювання, і наполягав на тому, що Байден провалив спроби запобігти війні.

Як повідомляв Укрінформ, рівень підтримки кандидатки на посаду президента США від демократів Камали Гарріс після теледебатів дещо зріс, і тепер вона випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа на 5%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати