Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент призначив нових командувачів ССО та Сил підтримки, а також звільнив Залужного зі служби

09 травня, 17:44
Фото ОП

Володимир Зеленський звільнив полковника Сергія Лупанчука з посади командувача Силами спеціальних операцій ЗСУ, після чого одразу призначив на цю посаду бригадного генерала Олександра Трепака. Про це журналісти Вільного радіо дізналися з опублікованих 8-9 травня президентських указів.

Олександр Трепак має звання Героя України та є кавалером ордену “Золота Зірка”. У часи АТО він керував обороною арсеналу в Парасковіївці, яка розташована неподалік від Бахмута. Має позивний “Редут” та став прототипом одного з персонажів фільму “Кіборги”.

Для довідки:
 
ССО — це окремий підрозділ у складі ЗСУ. Він комплектується висококваліфікованими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки. Вони відомі виконанням складних, небезпечно та інколи політично чутливих завдань як в Україні, так і за її межами.

Окрім цього, 9 травня на посаду командувача Сил підтримки ЗСУ президент повернув генерал-майора Дмитра Герегу, якого звільнили з цієї посади 4 березня цього року.

Ще президент звільнив Валерія Залужного зі служби за станом здоров’я, колишньому головнокомандувачу ЗСУ залишили право носити військову форму та призначили його послом України у Великій Британії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати