Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тандем слабаків

18 березня, 10:35

«И не друг, и не враг, а так…». Цілком влучні слова Висоцького для характеристики наших німецьких та французьких партнерів. Своєю багаторічною політикою замирення, економічної вигоди і боягузтва, вони не просто підірвали безпеку Європи, а й допомогли зростити того монстра, який прийшов нас нищити.

Сьогодні канцлер Шольц заявив «це війна Путіна, він один відповідає за це». З якого дуба він впав? По-першу, своїми північними потоками ви йому дали можливість вести цю війну. Коли шизофреник вже окупував частину української території і вбивав наших людей, ви продовжували повторювали – це бізнес. А ще своїм комплексом винуватості за Другу світову, але чомусь тільки перед московітами, хоча знищили мільйони іншого люду, ви завжди проявляли своє принизливе «раболепие». По-друге, головне, він не один – таких як він мільйони, путін осідлав рабську нішу своїх підданих і буде гнати їх на смерть стільки, скільки потрібно. Зрештою, якщо він сам – зупиніть його.

Сьогодні президент Макрон фактично заявив, що Франція має готуватися до війни у Європі. Ще один. Нічого, що ця війна давно вже триває і зараз має найгострішу фазу, коли путінські орки знищують українські міста і тисячі людей. Стільки років Париж загравав з Москвою, бо знову бізнес, балачки про «Європу від Лісабона до Владивостока», і звичайно яхти росіян на «лазурном берегу». Настільки, що французи приспали самих себе. Голова комітету з оборони та міжнародних справ французького сенату Камбон днями заявив, що Франція практично не має запасу боєприпасів. Тих, що є, вистачить на 3-4 дні повномасштабних бойових дій. Отож.

В цей час, путіноїди шастали по всій Європі, безкарно знищуючи своїх опонентів і купуючи всіх наліво і направо. Колишні канцлер Шредер и прем’єр Фійон на зарплаті в російських енергетичних структурах як доказ. До речі, німець і француз – як показово. Тому гроші і комфорт ці країни, безумовно, заробили. А от безпеку навряд чи. Це не значить, що з ними не треба говорити. Треба. Просто потрібно знати їм ціну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати