Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Парижі вже літо

20 січня, 00:00

У французькій столиці відкрилися традиційні покази Високої моди весняно-літнього сезону. Протягом чотирьох днів обрані гості, кількість яких не перевищує декількох тисяч осіб, зможуть відвідати два десятки дефіле, включених до офіційної програми, й приблизно таку ж кількість показів, що проводяться поза офіційною програмою.

Першим продемонструє публіці свої витвори Торренте. Потім на подіуми вийдуть топ- моделі, вдягнуті у вбрання дев’яти інших всесвітньо визнаних будинків «от кутюр»: Шанель, Крістіан Діор, Живанші, Крістіан Лакруа, Еммануель Унгаро, Жан-Поль Готьє, Анае Морі, Жан-Луї Шеррер і Доміник Сіроп. У офіційних показах також візьмуть участь будинки Версаче й Валентіно, а також вісім запрошених молодих модельєрів з Франції, Італії, Лівану, Південної Кореї та США (на фото — фрагмент колекції японського модельєра Єші Момомото) .

Очікується, що головною подією стане шоу, яке влаштовує будинок Діора. Провідний модельєр Джон Гальяно готується засліпити публіку блиском золота та розкішшю фараонів — мотивами, навіяними недавньою поїздкою в Єгипет. Навпаки, низка інших будинків от кутюр цього разу віддали перевагу камерності. Наприклад, Шанель збере гостей у приватному особняку в аристократичному сьомому окрузі столиці, на лівому березі Сени. А Живанші й Унгаро організують дефіле у своїх будинках моди, розташованих у респектабельному 8-му районі, неподалік від Єлисейських полів. На їхню думку, інтимність показів дозволить повернути високій моді її істинне призначення і зміст.

Нині мода от кутюр переживає далеко не найкращі часи, повідомляє NEWSru.com з посиланням на РІА «Новости». Півтора десятка років тому було 24 будинки високої моди, нині їх залишилося лише десять, більшість з яких збиткові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати