Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Національна збірна України відправилася на перші Європейські ігри

«Легкої прогулянки не буде»
27 травня, 11:59
ФОТО REUTERS

На змаганнях, що триватимуть із 12 по 28 червня в Баку (Азербайджан), Україну представить 243 спортсмени. Саме такий склад команди затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України на останньому засіданні. Як розповіли «Дню» в НОКу, в рамках Європейських ігор понад 6 тисяч спортсменів із усіх 50 країн Старого Світу розіграють 253 комплекти престижних нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських та 4 неолімпійських). Українські ж спортсмени будуть представлені у 19 з 20 видів спорту.

Зауважимо, що склад збірної України було сформовано з урахуванням здобутих ліцензій для участі в Іграх, а також відповідно до національної системи відбору, пропозицій федерацій з видів спорту та за підсумками детального розгляду на засіданні Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в найпрестижніших міжнародних змаганнях.

«Дуже приємно, що Україна стане частиною видатної історичної події у світі європейського спорту. Наші спортсмени писатимуть нову сторінку спортивної історії. На Європейських іграх Україну представлятиме потужна команда, кількісний склад якої фактично дорівнює нашому представництву на літніх Олімпійських іграх. Упевнений, що наші спортсмени докладуть максимум зусиль, щоб продемонструвати свій найкращий результат, і на честь їхніх спортивних звершень над п’єдесталом у Баку неодноразово майорітиме український прапор та лунатиме національний гімн», — зауважив президент НОК Сергій Бубка.

«Ми готуємося до Європейських ігор напрочуд відповідально, — говорить абсолютний чемпіон Європи зі спортивної гімнастики Олег Верняєв. — Для професіонального спортсмена, що більше серйозних міжнародних стартів, то краще. Тому появу ще одного престижного змагання можна тільки привітати. Звичайно, ці старти важко порівнювати з Олімпійськими іграми, це, радше, за рівнем та налаштуванням самих спортсменів, ближче до такого собі об’єднаного чемпіонату Європи. Разом з тим, легкої прогулянки точно не буде. Наскільки я знаю, всі країни, принаймні зі спортивної гімнастики, заявили свої основні склади, зокрема Росія, Німеччина, Англія...»

Уболівати за українських спортсменів можна буде он-лайн на Першому, який здобув ексклюзивне право на 100 годин телетрансляції Євроігор у Баку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати