Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

<!-- **** **** ***** ***** ****** **** ****** text ****** *** ***** **** ******* ********-->

03 червня, 00:00
Коротко ФУТБОЛ

I Напередодні чемпіонату світу було проведено опитування провідних тренерів планети, мета якого визначення символічної збірної, складеної з гравців, котрі не візьмуть участі на турнірі у Франції. Приємно відзначити, що до її складу увійшли два українських футболісти — київські динамівці — захисник Андрій Головко та нападаючий Андрій Шевченко.

I Не секрет, що на багатьох стадіонах трава на футбольному полі росте дуже погано. Як стверджують фахівці, їй дістається занадто мало сонячного світла, взагалі освітлення нерівномірне. У німецькому місті Арнахаймі споруджено першу в світі спортивну арену з висувним полем. Цей незвичайний зелений газон знаходиться за межами стадіону на бетонній платформі, що має довжину 150 м та ширину 75 м і тримається над поверхнею землі на 300 бетонних опорах.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

15-річна москвичка Аліна Кабаєва стала абсолютною чемпіонкою Європи на змаганнях, які закінчилися в португальському місті Порто. Наші Катерина Серебрянська з Сімферополя та киянка Олена Вітриченко посіли відповідно шосте та сьоме місця. У командному заліку українські «художниці» стали другими, поступившись лише білоруській збірній. Успiшнiше виступили українські гімнастки у змаганнях з предметами. Серебряньська завоювала «золото» у вправах з обручем, «срібло» — з булавою та «бронзу» — з стрічкою. Вітриченко завоювала «золото» у вправі з булавою.

БАСКЕТБОЛ

У лідера атак клубу «Юта Джаз» — фіналіста регулярного чемпіонату Національної баскетбольної ліги Карла Мелоуна, минулої п’ятниці сталася радісна подія — народилася дочка. Щасливий батько не забув зазначити, що це чудова ознака перед вирішальною грою за баскетбольну корону. Суперники «Юти» визначились — у неділю ними стали баскетболісти «Чікаго Буллз». Однак, Мелоун стверджує, що «Джазмени» виконають переможну пісню і вперше у своїй історії завоюють чемпіонський титул.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Відразу дві спортсменки на змаганнях у німецькому місті Котбус стрибнули з жердиною на 4 м 50 см. Це неодноразова рекордсменка світу — Емма Джордж (Австралія) та Даніела Бартова з Чехії. За меншим числом затрачених спроб перше місце посіла Емма. Проте Бартова не в накладі: вона заволоділа рекордом Європи, відібравши його у киянки Анжели Балахонової (нагадаємо — 4 м 37 см). І ще про рекорд, але — України. Сергій Лебедь (Дніпропетровськ) на турнірі у Флуре (Норвегія) переміг у бігу на 3000 м із результатом 7 хв. 44,55 сек., значно перевищивши минуле досягнення (7.48,0) Анатолія Крохмалюка, яке протрималося 15 років.
 
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати