Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діяльність спікера та Президента черкащани оцінюють негативно. Довіра до прем’єра ще не вичерпалася

23 січня, 00:00

Із 1078 респондентів, які репрезентували основні вікові, освітні та фахові групи населення обласного центру, 27,73% оцінили діяльність земляка — голови Верховної Ради України Олександра Ткаченка — негативно. Щоправда, спікера «випередив» Леонід Кучма, отримавши «негативу» аж 42,27%. Але Президент ощасливлює Черкащину раз на рік, голова ж ВР, підтримуючи імідж турботливого земляка, відвідує малу батьківщину мало не щомісяця. Проте відсоток тих, хто не визначився з відповіддю — 42,95%, дозволяє Олександрові Миколайовичу сподіватися, що черкаський електорат ще не встиг сформувати думку про його діяльність на посаді голови ВР. До того ж на мешканців обласного центру справляє негативний вплив місцева опозиційна преса, яка не пропускає випадку покритикувати спікера за його політичну «лівизну».

Панові ж Президенту від черкащан марно чекати підтримки: 45,45% опитаних зазначили, що «ніколи не пов’язували й зараз не пов’язують iз Леонідом Кучмою будь-яких надій». Переконаних прихильників iз числа опитаних мешканців міста у Президента лише 0,45%.

Як повідомив кореспондентові «Дня» директор черкаського Центру соціальних досліджень Геннадій Линевич, опитування показало, що на тлі «нелюбих» народові глави держави й спікера несподівано піднявся рейтинг прем’єр-міністра Валерія Пустовойтенка: 22,04% респондентів оцінили його діяльність позитивно. З одного боку, це найвищий позитивний показник оцінки діяльності серед запропонованих в опитуванні кандидатур, з іншого — у прем’єра найнижчий відсоток негативної оцінки — 24,55%. Характерно, що в рейтингу можливих кандидатів на місце президента України, визначених цим же опитуванням, Валерій Пустовойтенко посів третє місце, «пропустивши» вперед лише Наталю Вітренко й Олександра Мороза. Леонід Кучма та Олександр Ткаченко займають відповідно восьме та дев’яте місця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати