Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми з-під Одеси, а ви?

19 червня, 00:00

Уперше юнаки України пробилися до фінальної стадії європейської першості серед 19-річних гандболістів. На відбірному турнірі (Кіпр, 4 команди) вони зайняли друге місце слідом за угорцями. Чому вважаємо це за досягнення? По-перше, таких підгруп було ще сім (загалом стартували повпреди 33 країн). По-друге, на двох минулих аналогічних змаганнях ми або не закликалися до спільної команди СНД, або - вже як окрема збірна - застрягали в кваліфікації. "Пройшли" тільки Латвію, шведам - програли, із датчанами (майбутніми бронзовими призерами) була нічия.

Щоб тепер не опинитися "третіми зайвими", потрібно було виграти два матчі. Так і вийшло: у господарів - кіпріотів - 32:20; у швейцарців - 22:18. Незважаючи на 23:24 від угорських ровесників, потрапили на серпневий фінал, що відбудеться в Естонії, й увійшли до підгрупи "В". Суперники: Ізраїль, Югославія, Греція, Словенія, Швеція.

Готують нашу команду Ілля Богданов (порт Південний Одеської області), кияни Володимир Леонтьєв та Василь Фойгт. З Південного, до речі, восьмеро кандидатів у збірну! Це жодний сюрприз, адже завдяки піклуванню місцевих організацій, підготовка резерву в тамтешній спортшколі за якістю наближається до столичних стандартів. Як не згадати успіх 13-річних "південців" у всеукраїнському дитячому розіграші "Стрімкий м`яч", фінальний етап якого проходив у Сквирі, на Київщині. Цю команду очолює Юрій Богданов - молодший брат наставника збірної. А честь "периферії" крім портовиків відстояли на рік старші сквиряни; дівчата ще з одного гандбольного центру столичної області - Броварів; школярки з Терновки, що на Дніпропетровщині.

...Тим часом юнацька збірна України, що складається з гандболістів не старших 1976 р. н., на шляху до фінальної частини молодіжного чемпіонату світу стала другою в п`ятій європейській відбірній групі (Бяла Подляска, Польща). Там троє - господарі, наші та чехи - набрали по 4 очки з шести, й усе мав вирішити баланс м`ячів: Україна - Польща - 21:25, Чехія - Польща - 23:20, Україна - Чехія - 22:17. А четвертого учасника - команду Угорщини - всі троє обіграли (зокрема, українці - 24:22). Отже, як і поляки, перепустку до Туреччини (23 серпня - 5 вересня) завоювали підопічні тренерського тандему Борис Чижов (ЦСК ЗСУ, Київ) - Владислав Циганок (ZTR, Запоріжжя).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати