Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Країно! До закінчення президентських повноважень Кучми залишилося...

05 червня, 00:00

Новий старий столичний голова повідомив, що за 2 місяці виборчої кампанії «порушив у гірший бік системи господарювання в Києві». «Я провів менше вкрай необхідних зустрічей з керівниками районів, своїми заступниками, втратив деякі важелі контролю», — сказав О.Омельченко.

Але якщо вже всього за 2 місяці виборчої кампанії постраждала господарська система одного міста, то можна уявити, які наслідки матиме для країни виборча кампанія діючого президента, що набирає з кожним днем оберти.

Мимоволі пригадується й заява колишнього міністра економіки Росії пана Ясіна. Однією з основних помилок, що привели до сьогоднішньої російської кризи, він вважає діяльність уряду перед минулими президентськими виборами в РФ. «У нас 1996 року був готовий зважений реалістичний бюджет, але нам сказали: потрібні гроші на виборчу кампанію...», — зізнався пан Ясін через три роки. На фоні цього зізнання знаменита коробка з-під ксерокса, в якій виносилася валюта для оплати послуг російських естрадних зірок під час виборчої кампанії Бориса Єльцина, виглядає «невинними пустощами».

У нас же (поки до 28 червня діють повноваження Леоніда Кучми з видання указів з економічних питань неврегульованим законодавством), наче отакі віртуальні «ксероксні коробки», використовуються укази Президента. Кількість і швидкість появи указів останнім часом цілком з'ясовні. Очевидно, Леонідові Кучмі необхідно за цей термін заручитися підтримкою на майбутніх виборах усіх, кого тільки можна.

Так, до 7 червня повинно бути закінчено розробку 4 з 9 проектів указів Президента, зокрема, «Про оподаткування прибутків від грального бізнесу», «Про деякі зміни в оподаткуванні прибутку підприємств», «Про держрегулювання виробництва й торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями й тютюновими виробами».

А до 14 червня має бути підготовлено ще 4 проекти: «Про ліцензування підприємницької діяльності у сфері торгівлі», «Про деякі зміни в оподаткуванні операцій з розрахунками в іноземній валюті», «Про терміни сплати податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів», а також «Про списання з суб'єктів підприємницької діяльності сум штрафних і фінансових санкцій».

Судячи з усього, адміністрація Президента зараз живе й працює в режимі: «До 28 червня залишилося ... днів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати