Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

То хто хазяїн на УТ-1?

Можливо, на це дасть відповідь завтрашній ефір «7 днів»
14 листопада, 00:00

Принаймні так записано в одностайно прийнятій позавчора резолюції Комітету ВР з питань свободи слова та інформації.

На цьому тижні відбулася зустріч спікера ВР Олександра Ткаченка і президента НТКУ Миколи Княжицького, де було обговорено можливість створення при прес-центрі ВР своєї невеликої телеслужби. На першому етапі Національна телекомпанія готова надати ВР допомогу обладнанням і творчими силами для підготовки програми «Парламентський вісник», виробництво якої всіма силами гальмувало попереднє керівництво НТКУ.

Щоправда, при цьому поки не ясно, чи зможуть посприяти парламентарії тому, щоб і всі інші громадяни країни мали «своє» ТБ — у сенсі його об’єктивності та професіоналізму. Адже створення вотчини для кожної владної структури цю проблему не вирішує.

На засіданні комітету ВР з питань свободи слова і ЗМІ пан Княжицький повідомив, що борг Національної телекомпанії становить нині понад 60 млн. гривень. Крім того, вона ще й на картотеці, через претензії, виставлені НПО «Поверхня». Проте, за словами Княжицького, доцільність підписання договору з НПО «Поверхня» й деяких інших договорів, укладених колишнім керівництвом НТКУ, йому видається спірною. Він підтвердив, що звернувся з листом до прем’єр-міністра з проханням направити в телекомпанію контролюючі органи, аби перевірити доцільність використання бюджетних коштів. У свою чергу, і комітет ВР надіслав запит у Кабмін про проведення в НТКУ повної аудиторської перевірки.

За словами пана Княжицького, він уже фактично змінив увесь керівний склад, зокрема й головного бухгалтера НТКУ. Водночас, судячи з усього, новий керівник Національної телекомпанії дістав підтримку профільного комітету ВР у своєму прагненні добитися реального втілення постанови Кабміну про фінансування Держтелерадіо окремим рядком у бюджеті, а не через Мінінформ. Іван Чиж, голова комітету ВР, повідомив також, що вони вважають переконливою концепцію Миколи Княжицького стосовно створення ДАК «Укртелерадіо». Як відомо, президент НТКУ пропонує створити «Укртелерадіо» на основі концерну РРТ (без національних телерадіокомпаній), вивівши при цьому останній з підпорядкування міністру інформації.

Можна припустити, що заручившись підтримкою законодавців, нова команда від УТ спробує взяти реванш у боротьбі і за «Укртелерадіо», і за УТ-1, яка поки що закінчилася нібито питанням у повітрі. Ясно й те, що інші зацікавлені особи не будуть сидіти, склавши руки. До речі, відповідаючи на питання «Дня» про те, чим скінчилася конфліктна ситуація з Вадимом Долгановим, Микола Княжицький обмежився відповіддю, що той у відпустці. За інформацією «Дня», творча група «7 днів» поки що не знає напевне, хто саме найближчої неділі вестиме цей інформаційно-аналітичний тижневик: Наталія Кондратюк, чи все-таки Вадим Долганов. Микола Княжицький на 15.00 п’ятниці відмовився дати «Дню» коментар із цього приводу. Між тим, думається, це красномовно свідчитиме про сталість становища «молодих реформаторів» нашого ТБ.

№219 14.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати