Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

<center><font color=ff0000>АУКЦІОН ПОДІЙ п. ХВОСТІВА</font></center>

13 лютого, 00:00
АУКЦІОН ПОДІЙ п. ХВОСТІВА


 

 

Пані та панове! Я, звісно, не святий. Навряд чи коли-небудь буде День святого Хвостіва. Хоча це тішило б, чорт (перепрошую!) забирай, якби такого дня, як у День святого Валентина, що буде завтра, закохані дарували одне одному приємні подарунки. Проте, можливо, на День Хвостіва чоловіки говорили б своїм пані: "Люба, я продав на "Аукціоні" наші скандали й на виручені гроші купив для тебе приталену на грудях сукню, з вирізом (на спині) до пояса, з чорно-бордового оксамиту, прошитого золотом..." Га? Метикуйте, мужики. Час пішов...

Виставляємо нові лоти.

Лот №1. СОН У ДЕПУТАТІВ - ОДИН НА ВСІХ (75 у. о.)

Кожен полюбляє, потихеньку посопуючи, лежати в обіймах Морфея. А що ж усе-таки нам сниться? Заклопотаний психологічно-сексуальним здоров'ям населення, добрий дідусь Фрейд надавав снам велику увагу. Робив наголос на підсвідомості і таке інше.

Приміром, співачка Астрая у сні із Брюсом Віллісом зустрілася. Чоловік Геннадій Татарченко її до зірки Голлівуду не ревнував. Тим паче дружина Брюса - Демі - сувора жінка, нічого такого не допустить. Дуже в неї прізвище кримінально-розшукове - Мур.

А що, цікаво, сниться обранцям народу? Та ще й напередодні виборів! Одна знайома журналістка опитала чотирнадцять депутатів. З'ясувалося, що всім їм сниться одне й те саме - Батьківщина.

Можливо, це тому, що користуються вони однаковими пільгами від рідної Вітчизни. Нічого, не оберемо половину нардепів на другий термін - вірнопіддані сновидіння як рукою зніме. Перестане їм Батьківщина снитися, а почнуть, як нормальним людям, снитися жінки.

Лот № 2. СЕРЕД ЕКОНОМІСТІВ З'ЯВИЛИСЬ УТОПІСТИ (62 у. о.)

Розв'язати, як школяр біля дошки, найважливішу поточну проблему - економічну зголосився кандидат у депутати, голова правління "Укргаззбут" Олег Кухарчук. Він запропонував два варіанти.

1. "У Німеччині, - як спостережливо помітив він, - будинки опалюють брикетами. А в нас велетенські ТЕЦ обігрівають повітря". І ми мусимо терміново зробити "в кожному будинку маленькі бойлерні, які реагують на температуру довкілля". А заощаджений газ - "на виплату зарплат і пенсій".

Гадаю, до 3000 року бойлерні побудуємо!

2. "Замість того, щоб просити в Заходу мільярдні кредити, простіше оголосити українським підприємцям: завезіть по мільйону доларів, які у вас на рахунках за кордоном і (не лякаючись ніяких податкових санкцій), укладіть їх у... вітчизняну економіку. Відгукнеться не одна тисяча чоловік". І простий висновок: "заживемо як за НЕПу".

Я так і бачу радісні обличчя мільйонерів, котрі темпераментно вкладають "бабки"... в шуби своїх дружин. Перепрошую, зірвався в реальність.

Таке саме сильне враження, як від проектів Кухарчука, на мене колись справив фантастичний роман Г.Уеллса "Людина-невидимка". Але там усе реальніше.

Лот № 3. ЧИ МАЛО У БРАЗИЛІЇ ПЕДРІВ?! (20 у. о.)

Екс-прем'єр П.Лазаренко виграв справу в газети "Україна молода" (прецедент - стаття "Пташенята гнізда Дніпропетрова"). Останній аргумент проти позивача представниця "УМ" Л.Янюк висунула такий: у статті спеціально не вказувалися ініціали до прізвищ. Хіба мало в Україні Лазаренків? І не злічити! Як Педрів у Бразилії.

По суті, це спроба зробити прізвище Лазаренко загальною назвою. І писати з маленької літери. А що - ідея. Проте, вірогідно, інші однофамільці Павла Івановича будуть проти. Лазаренки всіх країн об'єднуватися не схочуть!

Лот № 4. ГОЛОС НАРОДУ (15 у. о.)

Спроба міського перевороту сталася в м. Пустомити Львівської області. На сесії міськради раптово з'явився місцевий пролетарій, котрий набрався до плюралістичного стану, Микола Ласточкін. Зійшов на трибуну й заходився натхненно матюкати міське начальство. Несподіваність його вчинку була такою, що "отці міста", роззявивши рота, цілих двадцять хвилин ошелешено слухали "правду-матку". Доки, нарешті, один із них не вийшов із заціпеніння і не викликав міліцію. Забрали під білі рученьки головного плюраліста Пустомитів.

Не бійся, Миколо, ми з тобою! Но пасаран! (Уявляю, з якою інтонацією Ласточкін відтворив би це чилійське гасло). Верхи не хочуть, зате низи вже можуть!

РЕЗУЛЬТАТИ ПОПЕРЕДНІХ ТОРГІВ

Лот № 1 - про те, як туманне пророкування П.Глоби (де йшлося про те, що Президент "заспокоїться", Мороз, навпаки, розвине бурхливу діяльність) кожна газета тлумачила, як їй було зручно, - купила його екс-дружина Тамара. Вона перейняла професійні навички Павла і цілком на боці колишнього чоловіка. Точніше, мовляв, не передбачиш. Зла на нього вона не має, бо розлучилися вони, скоріш за все, мирно. Головне майно їхньої родини - зірки. А їх на всіх вистачить.

Лот № 2 - про те, як парламент напружено цілий рік міркував, як назвати податкову службу: поліцією чи міліцією, - купив капітан Врунгель. Він також майже забобонно ставиться до назв. Свою яхту він назвав "Побєдою". Правда, як відомо, літери "П" і "о" відлетіли й вийшла "Бєда". Ну точнісінько, як у питанні з податковою поліцією: як не називай - суть одна.

Лот № 3 - про те, як лідерові українських націоналістів Д.Корчинському дуже сподобався президент Білорусі - лише одна в них "буйна особистість" - Лукашенко, а тепер Дмитро заклопотаний питанням, що намалювати на прапорах особистого революційного руху (аби проникнути в сусідню республіку), - купив Сальвадор Далі. Йому також сподобалась одна "буйна особистість" - Гітлер. Він навіть закохався у спину фюрера. Вона його збуджувала. Можливо, і Дмитрові сподобається спина Лукашенка? От її нехай і намалює на власних прапорах.

Лот № 4 - про те, як легендарний виконавець Оззі Озборн, коли "під градусом", приводив у готель жінок, геть забуваючи, що там на нього чекає дружина, - купив Швейк. Коли його ловили на чомусь схожому, він діставав довідку про свою розумову неповноцінність. "Корисна річ", - полюбляв повторювати він. Довідка про тимчасову втрату пам'яті йому вельми стане у пригоді.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати