Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пристрасть і професія

Саудитка Мона Аль-Хурайс руйнує стереотипи про «складну сферу, яка раніше була зарезервована для чоловіків»
05 листопада, 11:03
ФОТО REUTERS

Мона Аль-Хурайс любить зброю відтоді, як ще дівчинкою батько брав її на полювання в Саудівську Аравію і навчив її стріляти. П’ять років тому вона перетворила цю пристрасть на свою професію, пройшовши коучинг у Саудівській Аравії та за кордоном, щоб стати ліцензованим тренером з вогнепальної зброї, ідеться в сюжеті агентства Reuters. Зараз 36-річна жінка викладає стрільбу на полігоні Top Gun у Ер-Ріяді, до її занять приєднується дедалі більше жінок.

«Я дуже щаслива втілювати на практиці свою пристрасть і своє хобі як тренер і офіцер з безпеки стрільби, — сказала пані Хурайс агентству. — Сподіваюся, я зможу поділитися своїм досвідом із саудівськими дівчатами, щоб заохотити їх увійти в цю складну сферу, яка раніше була зарезервована для чоловіків».

Ставлення до жінок змінилося в консервативному королівстві, і вони постійно поповнюють робочу силу, влаштовуючись на роботу в різних професіях, пише Reuters, однак спочатку Хурайс зіткнулася з проблемами, працюючи в середовищі, де переважають чоловіки. «Труднощами, з якими я зіткнулася, була критика з боку жінок, що було для мене дивним, оскільки я чекала цього від чоловіків», — сказала вона. Мірою того, як дедалі більше дівчат і жінок навчаться поводитися зі зброєю, Хурайс сподівається, що їхнє ставлення зміниться і що вона зможе їх надихнути. «Моя мета — якогось дня взяти участь в Олімпіаді», — поділилася вона.

На фото: Саудівська жінка-тренер з вогнепальної зброї Мона Аль Хурайс навчає саудівського хлопчика безпечному використанню зброї на тирі Top-Gun в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, 28 жовтня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати