Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Маланка-фест 2016» буде благодійним

04 січня, 15:58
Фото з сайту MOLBUK.UA

«Маланка» – це веселий буковинський народний карнавал із переодяганнями, який влаштовують 13 січня на свято святої Меланії у селах Буковини.

Фольклорно-етнографічний фестиваль «Маланка-фест», який вп’яте відбудеться 15 січня у Чернівцях, - це своєрідне колоритне та незвичайне свято, яке є одним із найбільших заходів Західної України. Воно збирає справжніх шанувальників народної творчості з усіх куточків нашої країни та гостей із-за кордону. Мета акції -  відродження та  збереження традиційних народних свят.  Нагадаємо, у минулому році організатори відмовилися від заходу у фестивальному форматі. Нині після активного обговорення та голосування було прийнято рішення розпочати завчасну та ретельну підготовку до Фесту-2016. Днями відбулося засідання організаційного комітету форуму, на якому розглядалися питання, які стосуються належної його підготовки, зокрема створення необхідних умов для учасників дійства і гостей.
-  «Маланка» для буковинців – це невід'ємна складова циклу Новорічно-Різдвяних свят, - відзначив заступник голови, керівник апарату  Чернівецької ОДА Руслан СЕНЧУК. – «Фестиваль Маланок» – один із наймасовіших заходів, що презентує Буковину як край, зберігає традиції народних свят і сприяє збільшенню кількості туристів, які виявлять бажання відвідати Буковину взимку.

Цьогоріч організатори форуму передбачають, що до свята долучаться понад 30-40 колективів - представників усіх районів області, а це кілька сотень маланкарів.

Дійство відбудеться в два етапи: святковою ходою вулицями міста та виступом зі сцени. Особлива увага приділятиметься фольклорно-етнографічним мотивам колядок і традиціям українського вертепу. Цього року фестиваль носитиме благодійний характер. Під час його проведення представники ГО «Об'єднання учасників АТО» будуть збирати кошти для поранених військових, які повернулись зі сходу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати