Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз Вінниці – до Кам’янця-Подільського

Новий культурно-туристичний маршрут спільно розробили громади Поділля
22 січня, 11:45

Він називається «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова». Шлях святого Якова — це міжнародний культурний проєкт, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Це один із найпопулярніших туристичних маршрутів, який пролягає містами та країнами Європи, охоплює краєвиди, архітектуру й обов’язково враховує місця, де турист чи паломник може поїсти та відпочити за прийнятні кошти. Подібний маршрут для піших і велосипедних подорожей вирішили розробили і на Поділлі. Він поєднає Вінницю і Кам’янець-Подільський історичною дорогою через Бар.

Під час презентації проєкту директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр ВЕШЕЛЕНІ розповів, що до розробки маршруту долучилися представники територіальних громад Вінниці, Бара, Кам’янця-Подільського та ряду інших міст і громад Вінницької та Хмельницької областей, а також експерти з розвитку туристичних маршрутів з України та Литви (де, до слова, діє 5 повноцінних маршрутів з півночі на південь, у бік Сантьяго-де-Компостела).

«Подільський шлях Camino Podolico — з Вінниці до Кам’янця-Подільського становитиме 360 км. Він розпочинатиметься у Вінниці, буде проходити через такі міста й селища, як Гнівань, Браїлів, Жмеринка, Бар, Маліївці, Дунаївці та інші, відомі своїми архітектурними пам’ятками, чудовою природою та багатою історією. Фінальною точкою цього шляху стане Кам’янець-Подільський, відкриваючи водночас перспективу продовження маршруту далі на захід», — повідомив Олександр Вешелені.

Він додав, що вже цієї весни розпочнеться промоційна кампанія маршруту разом з невід’ємними атрибутами мандрівок шляхом святого Якова — паспортом для відміток («креденсіаль») та сертифікатом проходження («компостела»). Для туристів буде підготовлена інформація про місця ночівлі й харчування, а також цікаві відомості про історію та пам’ятки краю. Барська територіальна громада спільно з партнерами також планує подати проєкт ознакування та просування маршруту на програму Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони». Ініціатори створення маршруту будуть раді долученню інших територіальних громад до цього процесу та спільної роботи над розвитком туристичного потенціалу Подільського регіону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати